Cream of Pearl's - Uppfödare av Golden Retriever och Cocker Spaniel

Valpdagbok

För Ängla barns kullen födda 11-04-2011

Kommer fortsätta skriva till alla valparna flyttat till sina nya hem.

25/6-2011

Ja då slutar denna sagan om Änglarna mina..

Idag åkte Uffe till sitt nya hem och sin nya familj. Det kändes extra vemodigt eftersom Uffe stannat lite längre hos oss än de andra valparna. Så man har lärt känna honom lite extra.

På måndag blir Änglarna 11 veckor.

Nu slutar min valpdagbok för denna gången.

Ta vara på mina Änglbarn…

KRAM

Sista bilden på på Ängla och Uffe precis innan Uffes nya familj kom för att hämta honom.

****************************************************************************

10 veckor!!

22/6-2011

Kan man fatta vart tiden tagit vägen?

Här kommer en liten “halv vecko rapport”

Söndagen tillbringade vi med bla lite koppel träning med Änglarna. På eftermiddagen satte Thomas och jag de två i bilen och åkte på “skåne runt tur” vi var nere i Magretetorp och hämtade presentkort sedan var vi en runda i Båstad och slutade eftermiddagen med att äta söndags lunch på Fisk Rökeriet i Laholm. De små satt så fint i bilen med vatten och bagage luckan halvt öppen och vi 15 meter från bilen full uppsikt. de tittade på alla människor och andra hundar. I en bil satt en liten sak som skällde konstant Uffe blev lite “galen/arg” och skällde ut han ett tag men det gav inget resultat så han lade sig ner och sov vidare medans den lille saken fortsatte skälla. Inte en ända av de mådde dåligt på hela turen, fast de hade ätit en halv timme innan vi körde. De somnade så fint redan efter en dryg mil.

Det har också klippt klor och Uffe har varit på ombesiktning.

Snart är det dags att beställa tid för ny vaccination 12v..

På lördag åker Uffe till sin nya familj och han är MYCKET efterlängtad. (det går fort till lördag Emma och Simon) det kommer kännas både bra och tomt. Tror mest för Ängla.

Det är en sådan glädje att få mms och sms och telefonsamtal från alla.. Man blir så glad att alla sover och äter bra. Full fart är det på de med. Och tänk så många vi blivit bjödna till i sommar. Ängla kommer verkligen att bli bil van. 🙂

Önskar er alla en fortsatt fin vecka..

Masssa kramar Eva

Visst är de underbart söta Uffe och Ängla 10v ??

Uffe och Ängla tar en sovpaus på altan golvet.

Det finns många sov ställningar som är ganska bra tycker Ängla

***********************************************************************************************”

19/6-2011

God morgon!

Ja då har vi bara Ängla och Uffe kvar här hemma då. Det känns både bra och vemodigt. Nu fortsätter den sociala träningen för alla Änglar inkl. de jag har kvar här hemma.

I torsdag åkte Ronja till sin nya familj och i går åkte Algot/lilleman och Buddha till sina. Måste ännu en gång berätta vilka underbara valpköpare jag fått. Att först få se deras ögon när de ser sin lilla valp för första gången som “stor” och sedan få mail, sms, mms och telefon samtal av de bara för att berätta hur underbar deras lilla Ängel är värmer mitt hjärta och då vet jag att allt jag gjort det känns rätt.

Massor av kramar till er alla..

********************************************************************************

14/6-2011

Ja då har ytterligare en Ängel åkt, nu börjar det verkligen kännas att resan börjar gå mot sitt slut.

Igår var det dags för ombesiktning av de som skall levereras i denna veckan 4st.

Alla var friska som nötkärnor och det blev ytterligare en biltur till innan hemgång. Passade också på att väga de små liven som inte är så små längre enligt vågen.

Ängla 7,4kg

Algot (Lillemannen) 6,8kg

Ronja 7,6kg

Yatzy 8,6kg

“Budda”? 9,2kg

Uffe 8,4kg

Inte för att jag vet om det är normal vikt eller inte men detta vägde de.

I morgon åker lilla Ronja till sin nya familj och till helgen kommer Algot och “Budda” gör sina familjer lyckliga. Uffe får vänta tills matte har planterat färdigt alla blommor inför midsommar.

Önskar er alla en fortsatt fin dag…

*****************************************************************************’

13/6-2011

9 veckor

Kan inte fatta var tiden tar vägen, just nu är det fullt upp med de små som är kvar, de vaknar tidigare på morgonen och somnar senare på kvällen. De är vakna mycket mer.

I lördags var Irene och Viktor här och hämtade hem lilla Daizie, Irene har väntat nästan 1 år på denna lilla tjej. Så jag var så glad över att kunna förmedla henne till de.

Hos Irene och pappa Greger bor också vår Pärlans kullbror Blizz och morbror Rozzo, 2 underbara killar som kommer ta väl hand om henne det vet jag. 

Hon kommer också få en tvilling bror (född på samma dag) att leka med.

Det var så roligt att se Irenes min när hon såg lillemannen i verkligheten hon höll verkligen med om att de bilderna inte gjorde honom rättvis, Nja han är så super fin.. han har börjat ändra huvudform och komma upp på benen lite mer. Så igår försökte vi på oss ett nytt kort men nä.. Jag blir inte nöjd.Så det får vi vänta med.

Ja av de två som har åkt från oss nu så planeras det för fullt, så annorlunda och roligt det känns att höra de prata om vilka utställningar de skall åka på och vilka planer de har.

Har också fått rapport från Öland att allt går bra, Xante har ju 3 stora systrar och en storebror som han blir bortskämd av. (Grattis till fina resultat i Kosta Bitte)

Annars vad står på tapeten denna veckan då, jo i morgon kommer Magnus och Helena och hämtar Yatzy, han skall bo i Hässleholm. Så kul att ha en lite på nära håll så man kan följa upp honom och se vad det blir av honom.

På torsdag kommer de från Ljungby och skall hämta sin lilla tjej. Och på lördag åker det två killar en till Växjö och en till Borås.

Önskar er alla en fortsatt fin vecka…

Kram Eva

***************************************************************************

10/6-2011

Sista bilden på mina 9 Änglar

*************************************************************************************

7-6-2011

Ja så var de bara 7st Änglar kvar!

Igår var det dags för besiktning ALLA var friska underbart.

Det blev vaccination och Chippning med.

Som vanligt gick bil färden till Våxtorp och veterinär Sara Bengtsson som en dans på rosor. Hon tyckte (som uppfödare) precis som uppfödare gänget att det var en mycket jämn kull.

Sedan var det då dags för den första leveransen, det blev en mjukstart på leverans till våra fodervärdar ( inom familjen 🙂 ) så välkommen hon var lilla Nova.

På eftermiddagen kom Bitte från kennel Excellentgold på Öland med sina 2 flickor och hämtade Xante, honom kommer vi att få träffa ofta hoppas jag både på våra semestrar men också på utställningar runt omkring. Spännande att få följa honom både i och utanför ringen men också på lydnads planen hoppas jag.

Nu är det ingen leverans förrän på lördag då kommer nästa valpköpare.

Kommer sätta in lite biler under valpköpare framöver.

**********************************************************************************””’

6-6-2011

Ja idag blir de små 8 veckor..

Man kan inte fatta var tiden har tagit vägen.

Igår var det dags för Valpdop och det var jätte kul att alla ville komma.

De flesta av oss var eniga om att “Lillemannen” som trots detta inte blev rättvis på bilden som kommer var en av de bästa han valparna. Han har en otrolig päls som verkligen visade sig efter badet. Och pga av den ser han ännu mer lågstäld ut än vad han är i verkligheten. Men vilka vinklar den killen har.

Nå då var det bestämt vilka som skulle vara kvar och vilka som skulle flytta vart.

Det var ett svårt beslut eftersom alla var eniga om att det var en mycket jämn kull och att ingen stack ut som så där PANG!

Vi klämde och kände, vi prov stälde de olika av oss och Bitte gungade de och kollade benställningar de fick springa lösa på golvet för att se rörelse mönstret. Birgitta kollade de paralella rörelserna. Vi kollade svans ansättningarr på bordet och under rörelse. Vi tog ut 1an och 2an av respektive kön och jämn förde. Det kollades skuldror hit och vinklar dit, fram och bak.

Till slut tog Anette de traditionella 8 veckors bilderna..

Hanarna

Cream of Pearl’s Guardian Angel

Cream of Pearl’s Angel Hierarchy

Cream of Pearl’s Angel of Mercy

Cream of Pearl’s Angel on Airwaves

Cream of Pearl’s Fighting Angel

Tikarna

Cream of Pearl’s In Love With Angel

Cream of Pearl’s Dream Angel

Cream of Pearl’s I Belive in Angels

Cream of Pearl’s Angel in My Heart

************************************************************************

4-06-2011

Då var det en ny morgon och en ny dag.

Ja på tal om morgon så tänkte jag berätta lite om hur mprgonen ser ut hos oss nu vid snart 8 veckors ålder.

Börjar morgonen med att jag med inbygd radar (sedan spädbarns tiden skulle jag tro) hör Änglarna börja vakna inne i sitt rum. Klockan är då strax efter sex ca: fem över. Då börjar även Maali att röra på sig och vill ut (har hon gjort sedan vi fick henne) Då när det börjar bli kör i kanon i valprummet är det bara att gå upp ca 06.10. det går fort…

Släppa ut de stora och stänga för in till alla rummen med alla dessa kompost galler. Sedan fram med deras stora fat 2st och 1 litet. Ställa ut de på köks golvet och lägga ut tidnings papper i hela köket och i hallen.

Sedan det viktigaste SÄTTA PÅ KAFFET!

Där efter öppnas dörren och änglarna kommer i 200 knyck ut genom hallen ut i köket och intag av mat av 9st VRÅLHUNGRIGA valpar. Sedan är det de storas tur att få sin mat.

Sedan stänga till gallret in till köket och ta tag i valprummet. Först öppna båda fönstrena,sedan med borttagning av filtar, ut med allt tidnings papper och skurning av golvet. Sedan får det luft torka och då är det kökets tur att bli skurat. Ut med valparna i hallen och städa köket inkl. skura golvet.

Då är det lagom för Änglarna att somna in lite överallt. De får sova tills jag har varit nere och växt barnen till skolan och att de gjort sig i ordning och ätit frukost då är klockan ca 07,30.

Då börjar Änglarna vakna igen och då ha jag hunnit lägga in nya tidningar fyllt på nytt vatten i skålen och lagt på nya filtar. Fönstrena haspas på en bit. Och sedan är det dags att ta in de i valp rummet igen då är klockan ca kvart i nio och jag skall till jobbet.

Ja så ser min morgon ut…

Nu till något annat, nu så börjar det dra ihop sig för valpflytt. På tisdag skall tre av de besiktigas och sedan åker minst 1 valp ev. 2 av de. Men innan dess så är det bad och sedan kommer mina kära uppfödare kolegor i morgon på inspektion skall bli spännande att se och höra vad de tycker om de.

Idag skall det klippas klor och STOR städas fast jag skurar varje dag…hm…

Men först jobb..

Ha en fin dag alla..

**************************************************************************************

2-06-2011

Ännu en god morgon.

Idag fick Änglaran på sina nya fina halvstryps halsband i alla fina färger.Jag har ju självklart full koll på de så de inte fastnar eller dyl Och de har de inte på hela tiden bara en stund till att börja med.

Många skall ju rastas med det på sig och som liten valp är det inte lätt att både kissa och bajsa med något som kliar runt halsen.

Idag var det meningen att vi skulle tagit nya ståkort men fotografen har fått förhinder. Så det får bli till helgen.

Idag kommer också Birgitta som var med när de föddes första gången hon ser de efter valpningen förutom de små mini filmerna hon fått, spännande att höra vad hon tycker om de. Växt har de iallafall.. 🙂

Nu är valparna ute så mycket som möjligt på dagarna de älskar att vara ute och gräva och springa efter mostrarna och mamma. De stora hundarna är så snälla mot de och försiktiga. Amy lämnar det BÄSTA hon vet till de sina leksaker och Pärlan ligger med rumpan upp i vädret och frambenen nere och busar med de.

Fick beröm av en annan uppfödare att mina andra tikar är så snälla mot de..

Nu har jag ökat upp maten ordentligt på de, de har också får varsin tuggpinne att leka och tugga på.. Dagarna rullar så snabbt på och på tisdag åker de första två valparna.. Jag varken vill eller kan fatta det. Jag har fått de bärsta av valpköpare så jag har absolut inget att klaga på men det är ju min första kull och de var drömkullen från det att Maali var 1år och friröntgades, Visst sedan vet man ju inte vad resultatet blir av de, men denna kombinationen kommer från mitt hjärta och mitt förstånd. Och jag vet att flera av valpköparna har väntat på de sedan jag lade ut att Maali och Eliott skulle paras med varandra NU NU är den drömmen san för er också snart kommer de till er med.

*****************************************************************************

1-06-2011

God morgon..:-)

Blev väckt av 9st änglar kl 04,14 idag ett himla liv..

Oj vad tiden går nu, så mycket jag vill hinna med som jag känner glider mig lite ur händerna. I går hade vi avslutning på Golden klubbens uppfödare utbildning.ommer sakna gänget.

Nu växer de så man riktigt ser de dag för dag. Vi har börjat låta de vara lite med de andra stora nu och i den stora hund hagen MASSA roligt att titta på. Både stora och små är riktigt trötta på kvällen sedan.

Foto har jag tagit en del så därför kommer det en mixad kompot av änglarna här.

När husse bjuder på gotteri så är alla små som stora på G..

Men matte är ju ändå bäst eller??

Morots mella det är gott det..

Sova kan man göra på alla de sett…

Tjohooo.. nu har de äntligen handlat..

Säg den golden ägare som inte har diskmaskins sepkulanter??

Ja det var allt för idag, Klo klippning står på tapeten idag, och provning av halsband.

*****************************************************************

25-05-2011

Go kväll i stugan!

Tänkte berätta lite vad vi haft för oss de här två dagarna.

Igår eftermiddag var jag ledig så sagt och gjort jag packade in alla 9 änglarna och åkte på studie besökt till veterinär kliniken för vägning. Nu är det ju som så att de är för stora för min köks våg med spann på så det fanns ingen annan råd än att ta två flugor i en smäll.

Vetrinär kliniken ligger ca 4 mil från oss så det blev en bra tur. De vägde bra allihopa och med min lilla erfarenhet om vikt på 6v valpar passade jag på att fråga Filip på GRK utbildningen vad han tyckte med sin 43åriga erfarenhet av valpar. Fick med beröm godkänt.

Idag har de varit ute mycket i köket eftersom de inte kunde vara i sin ute hage pga det dåliga vädret regn och blåst. Då passade jag på att sjunga Ack Carmensita lilla vän och spela på cymbaler med grytlocken. Hm… första reaktionen på en del var full fart bort men efter några sekunder kom de tillbaka och tillslut hade jag en hel publik på 9 valpar  det väsnades bra i mina lådor och nyfikenheten segrade tillslut över de alla. Men efter ett tag tyckte det det var roligare att leka med varandra och total massakera en kvälls tidning istället för mina oljud. 

På fredag är det dags för avmaskning igen, 3 gången för de.

Önskar er alla en god natt

*********************************************************************************************************

24-05-2011

God morgon på er.

Glömde ju att berätta att i söndags var jag i Hässleholm på utställning och bara tittade, hade en valpköpare som mötte upp mig där för att “invigas” i denna värld.

På tal om utställningar så har den nya valpköparen till hanen också det som intresse och det gör det ju lite extra roligt att vi nu är 4st som kommer ställa ut och 2 som skall prova på det..

(Nu är det INTE så att de som ställer är mer värda) jag är så glad i alla mina valpköpare och det som jag var mest orolig för har ni gjort till en kanon sak, att lämna över mina änglar till er känns så bra. Jag vet att ni kommer ta hand om era ängla barn på bästa sett.

Annars går den lediga tiden åt att torka kisse pölar ( fattar inte att det kan kissas så) ingen risk för uttorkning här inte.

Ha en fortsatt fin dag (idag får de bli inne tror jag regnet väller ner)

*******************************************************************************************************************

23-05-2011

Ja då var et dags för de första “stå bilderna” av Änglarna.

Inte lätt att ställa 6 veckors fart fyllda valpar för första gången.

TUSEN TACK Anette M för hjälen med de fotograferingen av mina ängla barn..

Då var det klart med den siste hanen med, den jag hållt åt en viss dam, och som jag fick som jag ville hon behövde en kille!!

Idag var det dags för klo klippning igen. det går över förväntan nu..

De är ute varje dag och redan nu far de runder i golden race…de nya leksakerna är det roligaste som finns.

Pojkarna

H hb

H n

H s

H r

Lilleman

Och så flickorna

T o

T s

T n

T r

**********************************************************************************

Femte veckan

21-05-2011

Matte har varit på det stora Blå/Gula varuhuset och handlat lite nytt till oss..

En tunnel och ett tält bla.

Allt skulle undersökas mycket noga.

Hm.. vad är det här för sak??

Åååå man kom ut på andra sidan..

Ett tält, bra att börja vänja sig vid utställnings tälten redan..

 

Önskar er alla en fortsatt fin kväll…

**************************************************************************************

19-05-2011

En kanon bra dag idag känns det som, idag blev det klart med vår fodervärd att de skall ta den andra lilla tjejen. Känns super bra bättre kan man inte få.

Valparna växer så det knakar, De har varit ute en stund i sin nya ute hage idag fick passa på nu när vädret var kanon bra. De får bara vanlig mat nu som är väl uppblött och magarna är kanon. Alla valparna äter i köket på 2 stora fat. Det är full fart på de när grindarna öppnas.

De har börjat vara med mer och mer när vi håller på här hemma, de har fått hälsa på dammsugaren (tyst) och de är vana vid att gå på flera sorters golv som bla. parkett golv, klinkers och plastmatte golv.

De har även åkt bil vilket gick jätte bra somnade efter en liten stund.

Har börjat ställa en del av de lite på bordet nu inte lätt men en sak är säker det skall man inte göra när de är hungriga.

Ha en fortsatt bra kväll

**********************************************************************************

16-05-2011

Tänk idag fyller de små änglarna 5 veckor, fattar inte var tiden tar vägen. Jo det vet jag nog men så är det ibland. Det är inte alltid en dans på rosor.

Har inhandlat lite nya leksaker till de..

De krävde mer i födelsedags present nu är sin klo klippning som vi också gjort.

I helgen har vi haft besök av 2 valpköpare familjer, är så glad i dessa och att de vill ha valp från oss..

TACK Matilda för Aladin asken MUMS!!

En annan sak som också känns kanon är att det nu lutar å 4st av valparna kommer ställas en del..Jag blev så förvånad att de tycker det verkar kul. Och att andra och inte jag sagt till de att de skall prova och ställa..Andra erfarna hund ägare som ställer och tittat på valparna stamtavla och föräldrarna.

Ha en fortsatt fin dag…

Hej!!! detta är min nya sköldpadda…vem är du??

Roligt med nya leksaker… MÅSTE provbitas

Det är inte bara din..

Mysigt med husse efter magen..

Ibland behöver man hjälp med lite tvättning när man inte kan komma åt själv och nya familjen är på ingång..

**************************************************************************************

Fjärde Veckan

13-05-2011

God morgon i ett duggregn!

Ja då har vi haft besök av ytterligare en längtande valpköpare.

På söndag kommer det ytterligare två som skall träffa de små. Jag förstår att ni längtar och VILL VETA vem ni skall få. Meen ännu får ni vänta lite mina vänner.

Idag har jag avmaskat de en ytterligare gång, och i morgon är det dags att klippa klorna igen. De börjar bli ena riktigt hala små rackare.

Tidsbeställning för valp besiktning, vaccination och chippmärning är också gjord.

Leverans/hämtnings dagarna börjar också trilla in. Många som skall hämta i v 24 då de har barn som slutar skolan och själva går på semester. På det sättet får valparna vara hemma med sina nya ägare hela sommaren vilket känns underbart.

Ha en fortsatt fin dag trots duggregn för ni vet väl att efter regn kommer solsken.

**********************************************************************************************

11-05-2011

24 plus grader i skuggan vilket sommar väder.

Idag fick valparna göra ute premiären.. De riktigt älskade att vara ute. MÅNGA grässtrån som skulle undersökas kan jag lova.

Jag hade fin valp vakt idag, det var Hampus och hans kompis Johan de var båda eniga att golden valpar var det finaste och sötaste som fanns.

Vi har också byggt ut deras valp”hage” så de får lite större plats.

Johan och Hampus

Moster Pärlan hjälper till att inspektera..

Och jag jag somnade i gröngräset så avslappnad var jag sa matte

Inte lätt att få mamma och 9 valpar på samma bild..

Jag var först då är nalle vovven min..skönt att ha den idag när det åskade.

***************************************************************

9-05-2011

Tänk idag är Änglarna 4 veckor gamla, inte klokt vad tiden går.

Och i natt har jag sovit i min egen säng, måste säga att man fick lite seperations ångerst.

Idag har de blivt vägda också. Tror nog att alla har ökat bra i vikt. De får nu 2 mål mat valpfoder om dagen.7

Killarna först som vanligt

F.vikt: 436g   Dagens: 3026g

F.vikt: 466g   Dagens: 2840g

F.vikt: 325g   Dagens: 2673g 

F.vikt: 481g   Dagens: 3048g

F.vikt: 215g   Dagens: 2234g

Tjejerna 

F.vikt: 322g   Dagens: 2661g

F.vikt: 427g   Dagens: 2548g

F.vikt: 343g   Dagens: 2224g

F.vikt: 388g   Dagens: 2683g

Lilleman har alltså nu gått om en av tikarna, kan kanske bero på att hon varit lite dålig i magen sedan vi började använda valpfodret enbart. Men idag var det en “korv”.

Kollade av det lite snabbt att alla ökar mellan 700-800g denna veckan.

Nu önskar jag er alla en fortsatt skön kväll

8-05-2011

Söndag! Ja då har valparna träffat den första valptingaren, Uffe har träffas sina nya ägare (sedan vem Uffe blir är inte 100 ännu) De fick vara med när de fick valpfoder och de skötte sig valpisarna åt så bra, nu utan välling i. 

På eftermiddagen hade vi en familj här som ev. är intresserade av en valp, 

Och sedan kom Lisbeth och hennes Tommy och fick lite middag och titta på när de åt och kissade överallt  🙂

Undertiden de sov mellan mat och dyl. så fikade vi och pratade hund.

Imorgon fyller de 4 veckor och i natt flyttar jag in i min egen säng. Känns lite konstigt och på något sett lite sorgligt.

I morgon skall de vägas igen spännande att se vad de väger, och hur de gått upp i vikt. En sak är säker nu börjar de växa lite på “längden”

Ha en fortsatt fin kväll…

***************************************************************************************************

7-05-2011

Helg igen!

Så idag har det klippts klor på 9st som börjar opponera sig mot att vara fast mer och mer. Glömde berätta att det avmaskats i veckan med och det var helt ok med det.

Tänk vad tiden går, i morgon kommer det fin beök av valpköpare som skall få träffa de små änglarna för första gången. Den ena familjen har vi träffat innan medans den andra är en ny bekantskap för oss. Så nu fejjas det både ute och inne så gott man hinner. Morotskaka står i ugnen och jag hoppas den skall smaka.

På eftermiddagen kommer det goda vänner som skall beundra de små.

Men först kommer mina föräldrar och systerdotter på lördags besök..

De små de har börjat äta för egen maskin nu, och det var populärare än jag trodde.

Först så här…

Sedan så här…

Hittar ni lilleman i gänget???

*****************************************************************************

5-05-2011

Ja nu börjar det bli vardag igen hos familjen Skoglund, snart dags för matte att flytta in i sin egen säng,  De små växer så det knakar och allt känns just nu kanon bra.

Det är full fart på de nu, och att valpar kunde har så många ljud och läten för sig trodde varken jag eller Maali så fort det är nytt i lådan då kissas det in omedelbart.

Mamma Maali

Massa att titta på i hallen medans matte bytar rent hos oss..

Nu har de kommit registrerings bevisen, och jag har vikt de med glädje..

*********************************************************

3-05-2011

Ännu en ny dag med nya utmaningar för både stora och små.

Nu när man märker att de hör och luktar ordentligt så fick de höra damsugaren i vaket och i hörande tillstånd. Gick kanon inte en reaktion på de somnade hela bunten.

En annan sak jag märkte idag med var när jag skulle förbättra på naglacket på de så blev det ett himla fnysande och nysande i början på de. (Tror det var sista gången nu som de fick det på sig)

Undertiden jag bytte rent idag fick de vara i hallen på en filt någon pep som bara den men de flesta märkte man på att Yes!! vad mycket roliga saker det var här inne. Stols ben och annat roligt. De var runt på massa ställen i hallen och in till mig bakom stolar och ja lite överallt.

Idag blev det köttfärs upp blandat med blöta foder kulor och en rå ägg gula. Lite annorlunda konsistens men mumma!!!

Då till mina valpköpare, har nu 3 besök inplanerade spännande och jag vet att de är så förväntans fulla och de verkligen längtar.

Får samtal lite då och då från nya spekulanter, kul. Nu är det bara 2 valpar som ännu inte är 100% i box men väntar på att höra av från de som tingat. Annars så har jag ett par som står i kö på de med. Sedan är alla sålda. Känns super bra med de valpköparna..

Nej ha en fin dag, själv skall jag på ännu en kurs i uppfödning nu med enbart Golden innan var det Svenska Kennel klubbens utbildning på 2,5 år som jag gick innan.

******************************************************************’

2-05-2011

Här är vikt tabellen på 3 veckors dagen:

Killarna

F.vikt: 435g Dagens vikt: 2168g

F.vikt: 466g Dagens vikt: 2030g

F.vikt: 325g Dagens vikt: 1838g

F.vikt: 481g Dagens vikt: 2281g

F.vikt: 215g Dagens vikt: 1577g

Tjejjerna

F.vikt: 322g Dagens vikt: 1869g

F.vikt: 427g Dagens vikt: 1831g

F.vikt: 343g Dagens vikt: 1592g

F.vikt: 388g Dagens vikt: 1898g

2 Tjejjer Lite små trötta efter maten..

2 Killar och moster Pärlan som övervakar

Nu börjar det bli svårt att få hela gänget med på bild i vaket tillstånd

Mys stund….

Tredje Veckan

1-05-2011

Maj månad och i morgon är valparna 3 veckor gamla, tänk vad tiden går.

Nu har jag börjat planera in lite valpköpare besök. Ett par “Valpdop” skall vi hinna med också det är lite uppfödare som jag planerat att bjuda in för “proffs syning” spännande att höra vad andra tycker om mina änglabarn.

Nu till dagens händelser.

Idag har vi ändrat lite på lite köttbulle intag på änglarna. De fick först en liten en och sedan klo klippning (som börjar bli en prövning nu när de nu börjar veta vad de vill) med en köttbulle till som belöning. (denna gången hade vi gjort de lite mindre än innan)

 Har också börjat köra lite mini inkallning på de konstigt det låter va??!! men så är det jag visslar en liten trudelut  när de “leker” eller vad det nu de gör, nästan alla avbryter sin aktivitet och till de som inte gör det visslar jag igen, då börjar de söka efter ljudet då knackar jag lite lätt i låd väggen där jag är och då blir det fart på de flesta av de mot mig belöning med kel och uppmärksamhet.

De börjar göra riktigt ljud ifrån sig med, ojojoj… blandar skäll och morr omvart annat, lite små yl och sjungande.. ja att så små valpar kan föra så mycket ljud redan.

I går skickade jag in registreringen av valparna, och här kommer namnen:

Tikarna:

Cream of Pearl’s In Love With Angel

Cream of Pearl’s I Belive in Angels

Cream of Pearl’s Angel in My Heart

Cream of Pearl’s Dream Angel

Hanarna:

Cream of Pearl’s Angels on Airwaves

Cream of Pearl’s Guardian Angel

Cream of pearl’s Angel of Mercy

Cream of Pearl’s Fighting Angel

Cream of Pearl’s Angel Hierarchy

Ja det var de namnen jag har valp på min Ängla barn. Ville ha lite blandat annorlunda namn och då blev de dessa.

I morgon är det 3 veckors vägningen, de har ökar ordentligt sedan sist kan jag lova kan tänka mig att ett par av hanarna väger säkert över 2 kilo.

Ha en fortsatt fin dag..

*******************************************************************

29-04-2011

Som sagt banan lådan är urvuxen efter 1 dag…

Kompost galler i hallen på pläd och tiningar, Det tog på krafterna att få byta miljö 2 meter bort så de somnade så gott medans husse bytade rent i lådan. Hann in och få sin köttbulle och inviga den nya filten inom 10 minuter.

9 stycken små delikata bullar som slank ner i ett slurp …

*************************************************************

28-04-2011

Rapport ang. köttbulle ätningen:

En mini kött bulle av finmald nöt färs stor som en spel kula blev de erbjödna igår.

Att se de var precis som att se Maali när hon fick “filtrera in” klöver lukten på viltspårs kursen första gången. En djup indragning och runt med lukten i alla sinnena.

Sedan små små bitar av bulle in i munnen och sista bite slurp in av sig själv.

I dag var det dags för bulle nummer 2 slurp direkt för alla utom 2 sin var tvungna att lukta av den innan det sa slurp.. Mumma..

Ja och så kommer det att fortsätta nu ett tag framöver.

Nu börjar det bli riktig fart på de små, ojojoj.. vad det kissas och bajsat..Tvätt masikinen går konstant med fällar och plädar som ganska fort blir blött om man inte håller efter det.

De har börjat göra ljud ifrån sig nu, skäller och morrar de små liven de låter inte som små söta änglar just nu bara ser ut som de.

Snart är det dags för avmaskning nummer ett..Då finns det risk för räser bajs i lådan..hehe…

Jag har lite kontakt med en annan uppfödare som också har Eliott valpar just nu de är lite äldre än mina ca 2 veckor, och både de och jag är eniga om att det är inga små valpar precis.

Har idag också fått hem den nya valpboken av Monica Hillman en enkel bok för alla första gångs hundägare. Med massor av tips.. En enkel förklarlig DVD med olika övningar följde med.

Den skall valpköparna få i present tänkte jag.

Banan låda kan vara bra till mycket bla som valphage vakt (1 eller 2 dagar till) när matte bytar rent i vår låda.

***********************************************************

27-04-2011

Ja då var det dags för lite nya bilder..

Som ni ser så växer de små ordentligt.

Idag skall vi prova på nötfärs mini bulle, raporterar i morgon hur det gått..

Vilken stor lekkompis finns det mat här???

Jasså inte och okey stor matte bäddar rent så sitter lill matte och vaktar.

Sakta men säkert går det framåt…

(dålig bild kvalite jag vet de är så snabba de små änglarna)

****************************************************************

25-04-2011

GRATTIS säger vi till mamma MAALI som fyller 3år idag Hurra hurra hurra!!!

Ja då var vi på väg in i tredje veckan dagarna rullar på sakta men säkert framåt.

Valparna växer som ni ser på dagen vägning. De kissar och bajsar i stort sett själva nu men med lite hjälp bara. Och de äter nästan klockat var 3:e timme.

Idag var det dags för 2 veckors presenten kloklippning. Full fart som vanligt men nu börjar jag få kläm på det ordentligt. och de är så duktiga alla 9:o. Och nu har de flesta börjat öppna ögonen ordentligt. Och vissa av de står på alla 4:a benen medans en del vet jag inte riktigt vad de gör men fram tar de sig.

Börjar även jag känna av lite av “baksidan på valplådan nu, massa tidningar och mycket tvätt, lite sömn för mig, har ju börjat jobba lite till och från.

Här är dagens vikt tabell:

F.vikt: 435g Dagens vikt: 1198g

F.vikt: 466g Dagens vikt: 1088g

F.vikt: 325g Dagens vikt: 1028g

F.vikt: 481g Dagens vikt: 1229g

F.vikt: 215g Dagens vikt: 896g

***********************************

F.vikt: 322g Dagens vikt: 1000g

F.vikt: 427g Dagens vikt: 1039g

F.vikt: 343g Dagens vikt: 943g

F.vikt: 388g Dagens vikt: 1066g

Ja det var allt för idag skall försöka mig på lite kort tills nästa gång.

*********************************************************************”

Andra Vecka

24-04-2011

Tänk i morgon är de små ängla barnen 2 veckor. Tiden går så fort kan man tycka.

Nu har de flesta av de börjat öppna ögonen litegrann och man märker att de har börjat få lite hörsel med. Det skall bli så spännande att få väga de i morgon. Nu skall man verklingen märka på vågen att de går upp i vikt,

En annan sak som de små liven också börjat med är att grypa ut ur valplådan, i natt vaknade jag av att det var ett himla liv på de och mycket riktigt det var en som kröp utanför.

Så nu blir det till att sätta på en höjd i fram kanten på lådan.

I morgon är det också dags för klo klippning, andra gången och i slutet på denna vecka skall jag avmaska de små och Maali.

Kommer också att börja med lite smak portioner av nötkött i mini köttbulls format.

Ha en fortsatt fin helg..

********************************************************

Vill önska er alla valpköpare och andra en riktigt

GLAD PÅSK

11:a dagar tänk vad tiden går..

Idag har jag vägt hela gänget de har ökat bra varenda en av de, 2 av killarna börjar närma sig 1 kilos vikten och det beror inte på påsk godis kan jag lova.

Har har börjat ge Maali mer valpfoder nu. Hon behöver det för att tillgodo se sina små.

F.vikt: 435g   Dagens vikt: 937g

F.vikt: 466g   Dagens vikt: 920g

F.vikt: 325g   Dagens vikt: 812g

F.vikt: 481g   Dagens vikt: 983g

F.vikt: 215g   Dagens vikt: 614g

F.vikt: 322g   Dagens vikt: 761g

F.vikt: 427g   Dagens vikt: 836g

F.vikt: 343g   Dagens vikt: 755g

F.vikt: 388g   Dagens vikt: 822g

Som ni märker så ökar Lilleman kanon bra måste jag säga.

Lilleman….

 Hela gänget

***************************************************************

2011-04-20

 Valpisarna de växer så det knakar lite i olika takt men åt rätt håll.

Pojkarna de har verkligen blivit pojkar, Lilleman har passerat 500g sträcket med råge,

De sover och äter hela dagarna och Maali har börjat vara mer och mer ute hos oss igen, men går in med jämna mellan rum och kollar av de lite här och där.  Det börjar ju bli lite mer valp av de nu. De kravlar runt i valplåda lite till mans nu.

Maali sköter sina valpar kanon bra

Lite bilder på flickorna

Och så var det pojkarna…

Ha en fin dag..

***************************************************************************************************

1 vecka gamla 2011-04-18

Ja tänk vad tiden går, ikväll är de 1 vecka gamla detta firade vi riktigt ordentligt med vägning och kloklippning som var första gången. Det gick över förväntan. Hala som ålar det kan jag verkligen intyga. Men alla tassarna alltså 162 klor (kan det verkligen stämma?) Helt ortoligt.

Och detta vägde de idag

755g , 732g , 590g , 751g , och lilleman 450g

588g , 664g , 549g , 637g

Du och jag mamma!!

We are connected to eatch other…

Inte visste jag att det var såå skönt att sova…

 

Dygn 6  2011-04-17

Hejsan på er.

Ja då är valparna snart 1 vecka gamla tänk vad tiden går. Allt flyter på bra tycker jag nu. Namnen är bestämda nu. Och jag är jätte nöjd med mitt Angel tema.

Har märkt att Maali gärna vill vara med oss mer och mer. alla mina hundar brukar ju få följa med i stort sett överallt i bilen. Om så bara till affären för 1 liter mjölk. Så det är en balansgång med de andra och hennes liv just nu. Vissa saker säger vi inte högt. tax: åka bilen, cykla eller maten.. För då kommer hon som ett skott.

Här kommer dagens vikt kurva för änglarna.

Killarna

F.vikt: 436g   dagens: 717g

F.vikt: 466g   dagens: 714g

F.vikt: 325g   dagens: 540g

F.vikt: 481g   dagens: 718g

F.vikt: 215g   dagens: 401g

Flickorna

F.vikt: 322g   dagens: 563g

F.vikt: 427g   dagens: 633g

F.vikt: 343g   dagens: 535g

F.vikt: 388g   dagens: 605g

Ja som ni förstår så from nästa vägning får det bli en annan skål än 2liters glass lådan som varit så bra.

I morgon blir det vägning igen men då pga av att de är en vecka.

Ha en fortsatt fin dag.

Dygn 5  2011-04-16

Välkommen Maali!

Sa jag till Maali i går när jag satt och åt middag och hade hennes bedjande blick bredvid mig igen. Nu nu är det MAT som gäller för den damen, Hon får mat 5 ggr om dagen nu. Har ökar foder givan ytterligare lite nu men håller fortfarande inne med valpfodret på henne. Så hennes vanliga foder får hon istället ett par dagar till. Hon är kanon bra i magen just nu och febern är helt under kontroll nu.

Det är så gulligt att hon är mer och mer ute hos oss nu när de har somnat och är mätta. Och hör hon ett pip från lådan så lägger hon huvudet på sne riktar öronen åt låd hållet och lyssnar vad är det för ett pip?? Dröm eller mat? Man ser skillnaden så tydligt på henne då vid mat skrik el. dyl då rusar hon till grinden för att kolla vad som händer är det inget går hon tillbaka till oss. Är det något så skäller hon för att bli insläppt.

Nu har hon börjat skälla igen på fåglarna när hon är ute och hennes behov av att gräva har minskat ordentligt.

Här kommer dagens vikt rapport på lillebror och lillasyster.

Lillebror 352g och Lillasyster 461g

Har märkt att det är många som följer lillebrors vikt. Många frågar hur det är med honom. Skulle inte bli förvånad om han blir en av de större hanarna när han kommer upp i ålder så glad i mat som han är och denna livs glädje….<3…. lille plutt.

Man har börjat märka att vissa av de är med lugna och andra har mer energi och vill vara Number 1. Skall bli spännande att se hur de utvecklar sig och om det håller i.

Önskar er alla en skön dag.

 

Dygn 4  2011-04-15

Strax efter att jag skrivit igår så tappade även lilleman sin navelsträng, även den ser jätte fin ut. 🙂

Har vägt hela “pärlhalsbandet” idag.

Lilleman och även en av tikarna får vi se till att de får lite mer att äta. Ja lilleman får ju men lill tjejen med.

Här kommer en liten “vikt rapport”

Killarna

F.Vikt: 436g    Dagens.v. 595g

F.Vikt: 466g    Dagens.v. 592g

F.Vikt: 325g   Dagens.v. 468g

F.Vikt: 481g   Dagens.v. 620g

F.Vikt: 215g   Dagens.v. 314g

Flickorna

F.Vikt: 322g   Dagens.v. 438g

F.Vikt: 427g   Dagens.v. 562g

F.Vikt: 343g   Dagens.v. 410g

F.Vikt: 388g   Dagens.v. 509g

Just nu ligger den lilla mellan sina 2 största brödrar och diar.. och lillebror längst bak..

Lillebror och lillasyster kommer jag att väga varje dag och de andra varannan dag denna veckan.

Maalis feber har också försvunnit nere på 38,4 idag.. UNDERBART!

Slut för idag..

3 Dygn gamla  2011-04-14

Valparna växer så det knakar, vägde alla i går och alla hade gått upp i vikt, lite olika.

Lillebror han går upp stadigt i vikt.

från 215g till 234g till idag 252g

Alla utom han har (men den sitter så löst nu så innan dagen är slut är den borta) nu tappat sina navelsträngar och de ser fin ut.

2 Dygn gamla 2011-04-13

Alla vi 9:e medans mamma är på kisse runda.

Redan älskad av sina bröder som vaktar honom.

Konstigt att tänka att han var den av alla 9:e som har ökat mest % i vikt på ett dygn.

Lillebror och Storebror

Redan nu vid 1 dygn ser man pigmenten på tassarna

Valparnas födelse den 11/4-2011

Hane 1 och Hane 2

Har du kissat färdigt nu Birgitta jag tror jag har en till som vill ut säger Maali

-Ja det tror jag med säger husse Thomas