Välj en sida

Kontakta oss

Jag fick mitt kennel namn FCI godkänt den 6/3-08.

CREAM OF PEARL’S – GRÄDDEN AV PÄRLOR

Men vi tar det från början tycker jag.. Eva heter jag och är för i slutet på 60-talet, vi pratar ju inte högt om en dams ålder eller hur 🙂 , Jag jobbar som florist i min mammas butik och har förmånen att lägga om mina arbetstider samt semestrar när vi har valpar. Men kenneln består inte av enbart mig och hundarna utan också min man Thomas, Hampus och Alexandra. Thomas är mitt boll plank i uppfödningen, inte för att han kan så mycket om uppfödning och avel, men han ställer upp på alla mina ideer han följer mig land och rike runt på mina parnings resor och utställningar. Thomas jobbar skift på ett företag på det sättet är inte våra hundar själva många timmar.

Barnen Hampus och Alexandra som nu är vuxna ochsom har sinaxegna liv hjälper till på olika sätt, Alexandra som just nu bor i Göteborgstrakten hjälper till när vi behöver meriteringen.  Hampus hjälper till i vardags sysslorna. Då vi har valpar hjälper han även till och passar de. Han jobbar på ett företag här i byn. Alexandra som gått Hund gymnasiet i Örkelljunga. Hon är den som för fram de i viltspåret och har meriterat de inom viltspår. Hon är också den som ställer ut de i utställnings ringen där hon visat fram Maali och Amy till Champions bla. Och Även Änglas utställnings resultat samt Viltspår. 

Vi bor i södraste Småland precis på gränsen mellan Småland, Halland och Skåne i en liten by som heter Markaryd. Markaryd ligger utmed E4:an ca 5 timmar söder om Stockholm. Vi har 1,5h till Danmark att köra. Vi bor i en villa precis i utkanten av en liten mini by som heter Timsfors i ett fint villa område med stor hörn tomt med massa träd där hundarna har mycket plats och lever med oss i vardagen. Vi har nära till skog och mycket mark samt sjöar. Hundarna har sin inhängnad där de får göra precis vad de vill gräva och böka och bara vara hundar.

Våra 4 benta då..
Ja just nu består kenneln av 4 hundar hemma och en på foder. De som är hemma är först vår Pärlan hon är inte i avel pga av höft fel men en super moster till alla valparna. Sedan har vi Maali vår första tik vi köpte från Norge en hund man bara får en gång i livet. Maali är både Utställnings champion och Viltspårs champion. Hon är mamma till 3 av våra kullar Angel, Love och Heart kullarna. Sedan har Vi Amy, Amy är mamma till våra Gift, Hope och Diamond kullar. kull och Väntar just nu sin andra kull. Amy är Utställnings Champion och har tävlat i lydnad. Hund nummer 3 i avel är Maalis dotter Ängla, Ängla är vårt curlade lilla mingla barn. Vår först uppfödning och vårt stora HJÄRTA en fena i viltspåret men ingen utställning stjärna exteriört men mentalt. Har ett super MH i bagaget.  Hon smälter allas hjärtan och vill alla väl. Hon har ett hjärta av GULD. Ängla är mamma till vår 13 Dream kull samt till Wing kullen. 

Sedan ha vi vår foder tik Elsa, Elsa bor hos vår fodervärd Johanna med familj där hon lever livet på landet och där vi har möjlighet att hämta hem och låna henne när vi vill. Vi försöker ha henne så ofta vi kan. Elsas första kull är Farao kullen. Vi hoppas på en ny kull under våren 2017. 

Sist ut är vår samägda til Nellie, Maalis dotter i sista kullen. Nellie samäger vi med Ann och hon är i dagsläget bara unghund och har precis börjat visa framfötterna i utställningsringen. Hennes enda kull hos oss hoppas vi på i årsskiftet 2017/2018. 

Mitt mål är att föda upp hundar efter friska och välmeriterade föräldrar. Mitt mål är också att föda upp valpar som ger mina valpköpare mycket glädje i olika sammanhang. Jag är lika glad åt vardagliga händelser som meriter på både apell planen, spårskogen och utställnings ringen. För mig är inte de som meriterar sina hundar mer omtyckta än andra, men de som väljer att aktivera och meritera sina hundar kommer få uppmärksamhet av mig genom Grattis och Lycka till på hemsidan och FB m.m. För det är de värda och skall få beröm för. Jag har absolut INGA krav på att alla skall bli utställnings hundar eller dyl. Det är upp till var och en vad man tycker är roligt.

Jag har gått Svenska Kennel Klubbens uppfödare utbildning och Golden klubbens Uppfödare utbildning. Och är aktiv med mina hundar på de flesta sett men det är mitt intresse.
Väl mött Eva