Välj en sida

Bling & Strazz

Här kommer ni kunna följa våra två nya pärlor, Bling & Strazz, under deras första levnadsår.

Hoppas att ni vill följa med på deras resa…

Här under kan ni läsa om Blings kullsyster Mollys vardag. 

Blings syster Molly

********************

Onsdag 11/1-17

Oj vilken skillnad på väder från dag till dag. 

I eftermiddag medans jag jobbade snöade det upp till 10cm snö sessorna och resten av gänget har varit ute i snön med Hampus nästan hela eftermiddagen och lekt i snön så när jag kom hem vid halv sju var det mörkt ute men det blev lite snö bilder. 

Blings mormor Maali  

Amy och Strazz fullt koncentrerade. 


Alla leker. 

Sedan körde jag lite stå träning med sessorna i köket både friställande och modulerat. Pigga och glada var de. 

Men nu sover de blöta men trötta och nöjda. 


************************

Tisdag 10/1-17

I dag har jag varit ledig på eftermiddagen. Så jag packade in bägge sessorna i bilen och begav mig till skogen med de. Första gången lösa i den skogen pga av Älgjakten. 

Tjohoo vad roligt det var. 

Efter det och efter lite kvällsmat blev det mini spa med öron rensning. 

?? Nu sover alla 7 gott ??

************************

Måndag 9/1 igen ?

Nu har Bling och jag varit på egen tids promenad. Bling är en lite mer försiktig eller smartare valp så hon låter gärna Strazz sköta första mötena de gör. Så i kväll i mörker körde jag iväg med henne själv in till byn på miljö träning och egentid. Gick så nedrans enkelt lilla hönan växer verkligen i sig själv så snabbt. 

Hej matte ❤️

Okej vad är nu detta för konstigt gräs? Plast gräs och ett konstigt tåg. ??

Måste undersökas. 


Och här var det en hemlig gång. 

****************

9/1-2017

Måndag morgon ?

Inte så tätt mellan inläggen just nu hoppas på fler inlägg framöver. 

Bling och Strazz blir duktigare och duktigare på att säga ifrån när de vill gå ut och skönt är väl det för det är verkligen en stor skillnad på att ha en och två valpar som man fött upp här hemma. 

I går kväll klippte jag klorna på de och DET ska de ha mycket beröm för så otroligt duktiga de är där märks det att man trän-klippt lite och ofta sedan de föddes. 

Har också blivit mer konsekvent med att pränta in ordet stå på morgonen och har fått prova mig fram (har velat sitta hela tiden vid mat dags) så nu ställer jag mig med matskålarna i varsin hand och så får de belöningen med att äta lite i de medans jag säger STÅ bra stå och deras namn men de får inte smaka så länge de inte står stilla. 

Ska börja träna åka iväg med de en och en nu framöver gården hur det går ha ha..?

*********************

1/1-2017

GOTT NYTT ÅR !!

I kväll har vi haft min mamma och syster dotter på nyårs middag. 

Var lite fundersam över hur Bling och Strazz ja även Signe med skulle reagera på fyrverkerierna. 

Men innan dess var det gos och kel med mormor bla. 

Hela famnen full med Bling. 

Hälsa från mig tycker Bling


Min mormor. 

Bling utbände sig sig själv till mormors bäste vän under kvällen. 

Så var det dags för 12 slaget. 

Och inte behövde jag oros mig för det.

De tyckte det var jätte spännande att titta på allt som hände och lät. Så underbart att vi rodde denna kvällen i land på bästa sätt. 

Allt gott till er alla under 2017

*********************

26/12-2016

ÄNTLIGEN har sessorna fått springa vänster varv. Nu blev det ju inte riktigt som jag hade tänkt mig med upplägg och träning inför debuten, men men nyttig träning. 

Börjar från morgonen. 

Upp och hoppa vid 6,30 för utställningen började kl 10 dock var det 10 labradorer före oss som skulle bedömas. Och eftersom vi packat bilen kvällen innan med burar och stol och väskan var packad med stamtavlor, nummer lappar mm behövde jag inte stressa med det. Bara ta ut hundarna och ge de sin frukost. 

Vid 7,30 åkte vi och hämtade Nellie som vi skulle ta med och ställas. 

Så gick bilen norr ut väl uppe i Moheda var vi relativt tidigt framme och passade på att låta de små få “ta in” lite ljud och bilder. 

Träffade Bitte, Karin och Lonni. 

Karin skulle hjälpa mig med en av valparna vi prövade oss fram och det blev Bling. Väl inne ringen blev sessorna så mammiga att jag fick växla mellan Bling och Strazz blev som det blev varken hackat eller malet. 

Jätte nöjd ändå med HP på bägge sessorna. 


Jan Herngren dömde. 

Börjar med Blings kritik: 3:a med HP 


Härlig mycket lovande tik som behöver mer ringträning för att bättre kunna komma till sin tätt. Vackert huvud och uttryck, utm hals vällagad skuldra markerat förbröst goda vinklar fram och bak bra benstomme fina tassar rör sig med fint drive i sina steg viftar en aning på svansen till och från. Mycket lovande

Strazz kritik: 2:a med HP 


Lovande tikvalp fint huvud o uttryck bra ögon vacker hals vällagad skuldra bra förbröst utm vinklar fram o bak rör sig med fint flyt i sitt steg med utm överlinje i rörelse lovande päls.

*******************

Julen 2016

Blir en jul uppdatering av sessornas jul. 

Julen blev intensiv och mycket miljö tränings nyttig med en annan hund och bebis på 9,5 månader samt full hus med folk. Mycket ljud och nyttiga kel kontakter. 

Julafton innebar mycket gotterier och detta resulterade i 2 dåliga valp magar under juldagen. Blev diet mat och morots puré under resten av jul helgen. 

På juldags kväll badade Alexandra bägge sessorna och de blev så fina. 

Så på Annandagen bar det ÄNTLIGEN av på sessornas första utställning. 

Kommer i nästa inlägg. 

*******************

11/12-2016

Många dagar sedan sist nu. 

I kväll har jag trimmat sessorna inför deras 1:a utställning den 26/12. 

Blev tassar, hals och lite smått annat. 

Så duktiga de var. 

27/11-2016


Bling tar igen sig 

24/11-2016

Fy så dåligt samvete jag får nu när tiden inte räcker till längre 

15/11-2016

GRATTIS Diamanterna på 4 månadersdagen    


Finaste Strazz diamanten vår ?

13/11-2016

Hej på er i kylan för nu är det ruggit kallt. Jag har lite extra koll på sessorna nu så de inte åker på en uvi (urinvägs infektion ) det är lätt nu. Om era valpar börjar kissa små pölar och ofta dag som natt är det nog dags för uvi. 

I dag spottade Bling ut en tand som jag fick. Inte ofta man hinner med att få de. 

I natt har det varit fullmåne och klar himmel och hundarna har varit över speedade i natt speciellt Strazz. De store var INTE lycklig på henne kan jag lova. 

I dag är det farsdag GRATTIS alls pappor speciellt mina barns. 

8/11-2016

-10 grader och en dag senare uppdatering. 

Söndag kvällen hade jag tänk göra ingen ting men det blev spa för sessorna med klo klippning, tass klippning trimning på halsen och bakom öronen. Svansen toppades med. 

Och mitt i eftermaten kaffet med mormor o systerdotter Wilma samt alla hundarna som MEGA störning så körde vi ett pass utställnings träning. Måste skryta över tjejerna så duktiga ??

Annars så började vi i söndags natt att låta sessorna sova med de stora. Söndag natten var det väl lite si och så med. Bling kom till ro relativt snabbt medans Strazz var lite mer orolig över var hon skulle ta vägen och sova för fast dörren och grinden in till valprummet stod öppet skulle hon INTE in där nehej. Så när klockan var ca 01,30 då drog jag ut deras stora biabedden ut i tv rummet och då slappnade hon av. En annan sak vi var lite fundersamma på var hur rumsrenheten skulle fungera nu ?, för innan har de väckt och för att få gå ut och det har varit torrt i deras rum i några veckor nu. Men men man måste ta tjuren i hornen och introducera de in i flocken helt för att det ska fungera i framtiden. Vi har gått ut med de tidigare på kvällen senast vid 21.30 nu i 2 kvällar och ut vid 5 när Thomas vaknar för jobbet. En kissepöl per natt inte mer. Såååå jättenöjd. 

Vi har också börjat ha de i köket o hallen med Signe när jag kör till jobbet mellan 8,45-13,10 även 1 pöl under måndagen premiär. 

I natt har det varit mycket lugnare började med att Signe sov hos Hampus, Strazz i vår säng sedan vid 2 ville hon ner. För varmt. Vid 4 ville Ängla ut då passade Strazz på att följa med då smet Bling in i sängen och sov till jag gick upp vid 5.15. 

Lite om maten. 

Nu har deras magar börjat vänja sig vid allt de tuggar i sig ute samt torkade ben jag köper från Pommys. Inga jätte mängder men lagom att stilla tuggbehovet på. De äter ca 3dl var morgon och kväll samt 2dl på middagen.  Blöter den fortfarande så länge de äter. Så just nu är korvarna till belåtenhet. 

Önskar er en fin dag

6/11-2016

Fy vilket väder det är nu. Sessorna är mer skitiga/svarta än rena ?

Blir inte mycket träning nu när vi haft våra foder tikar här hemma. Men ska bli skärpning nu när det lugnat sig på jobbet. 

Måste göra en massa men orkar inte i dag. Blir lasange lagning i stället. 

I går var jag på utställning i växjö med Blings moster Nellie och Strazz systerdotter Nova och hennes matte Karina. 

Vi hade en jätte bra dag och träffade Blings pappa Jack som tog sitt första certifikat. Grattis till hans familj. 


Och Strazz halvsyster på pappas sida blev Dansk junior vinnare i Herning. Grattis Sandra. 

4/11-2016

GRATTIS WINGARNA!!

På 4 månaders dagen. 


Tänk våran lilla Bling är redo för utställnings världen. Nu är det ju tyvärr som så att det är dåligt med utställningar vid denna tidpunkten på året. Men just nu har vi break i träningen matte har haft för mycket på jobbet i 2 veckor.  Men från nästa vecla lugnar det sig lite ett tag innan advent. 

En del har hänt ändå i kullen. I söndags blev Ajax på Gotland dålig hade ätit något olämpligt och fick uppsöka veterinären. Sedan i går eftermiddags var det kullbror Milos tur att bli inlagd i Helsingborg även han hade ätit något så han kräkte för mycket. Så nu väntar vi på rapport från hans ägare. Ajax mår mycket bättre och vi hoppas att Milo också kommer hem idag. 

Blir väl till att sätta munkavel på Strazz men det blir nig svårt för hon springer bara och bär på sin tomma mat skål och påpekar detta ofta. 

I kväll kommer Nellie igen utställning i Växjö i morgon. 

Ha en fin dag. 

31/10-2016


Detta gott folk är BINGS brorsbarn , ja hon är faster lilla bling till denna lille ljuvliga kille i Danmark. Han bor på Fanö. 

Annars är allt bra Elsa har åkt hem sessorna fick träffa 2 nya personer att kela med i söndags då vi hade framtida valpköpare spekulanter. 

Det tuggas ordentligt nu så det går mycket morötter här köper 20kkg för 20kr på Lantmännen affären i byn. 

Och mamma Amys som går på diet och kroniskt hungrig pga sin borttagning av livmodern få ju också. 


29/10-2016

Lördag sen eftermiddag. Nu har Elsa varit här i snart 3 dagar och det fungerar kanon bra. Hon leker jätte bra med sessorna och det är så skönt. Lillasyster Strazz gör som storasyster och tuggar ben ihop. 

Leker gör de jätte bra med som sagt. 

Sedan var det det där med att tappa tänder. Bling har tappat alla sina där fram och även hörn tänderna. Så nu är det på väg nya hörn tänder på henne. Strazz har tappat en framtand och det har kommit en ny där med. 


I eftermiddag har jag och sessorna varit på en lite längre promenad med Signe och Hampus. De blir ju snart 4 månader gamla. 

25/10-16 

Ett till

I kväll har matte jobbat länge. Så i kväll tog vi ledigt från ringträningen. Blev öron rensning på alla 7 inkl sessorna. Nu hade de ju inget speciellt i sina men bra att träna lite. 


Fick i dag veta att Strazz bror på Gotland tappat en av sina tänder så i morgon blir det tand inspektion av sessornas tänder. 

25/10-2016

Tisdag och allt rullar på som vanligt. 


Det är denna utställningen sessorna ska göra debut i hoppas vi. Så efter söndagens utställning med Nellie så tränar vi vänster spring och ställande både fritt och modellerat på vägen. Nyttigt för både matte och sessor dock känns bärandet på de två för mycket i min rygg nu 14kg x 2 så nu blir det trapporna för sessorna i koppel och SAKTA. 

Övningarna i vänster spring går varannan dag kanon för 1:an och varannan dag för 2:an. I bland märks det att Strazz är nästa 2 veckor yngre och i bland inte. 

Annars som sagt rullar det på. 

Nu är det snart alla helgons helgen mycket på jobbet och miljö träningen på utflykter får vänta lite. I helgen ska vi dock ha valpköpare besök till vår nästa kull så då blir det att träffa nya personer för de. 

Rumsrenheten på nätterna är nu nästa 100 i Box från ca 22-6 skönt vet att det är svårare när man har 2 och jobbar. 

Strazz och mamma Amy tar sig en morgon lur. 


Bling med sin mamma Ängla jobbigt att leka med syrran ute. 

22/10-2016

I dag har det varit spa dag. Eller manikyr för sessorna och de andra. Rena lyxen att ha Alexandras hjälp denna gången ❤️❤️ 

I dag har jag anmält sessorna till deras första utställning. Det blir i Moheda den 20/11-16 eftersom jag och gubben är på  egentids resa den helgen så passar tjejerna hundarna och tar med sessorna på utställningen. Så nu ligger vi i hård träning med springandet i vänster varv i allafall. 

I torsdags vägde jag de 2. De följer sina kurvor kanon. Dock får vi hålla lite i maten till Strazz hon är en liten köttbulle ❤️

Bling 15 1/2 vecka  14,5 kg

Strazz 14 veckor 13,8 kg

21/10-2016

I går var vi i Ljungby med Signe och ögonlyste henne. Då passade vi på att ta med tjejerna på miljö och social träning. 

Började med att åka bil i drygt 5 mil. Gick super verkligen bil vana nu vilket är underbart. 

Sedan stannade vi till på Dollar store för att Alex och Jasmine skulle titta efter vantar. Under tiden tog jag ut alla 3 för kisse runda. Gick kanon även det gick lite framför el dörrarna till affären så de öppnade och stängdes några gånger. De fick knata på bland bilar och kunder. Blev kissning på stenkross makadam nyttigt att få kissa på annat “underlag”  sedan skulle vi gå en bit upp till en annan butik och då slog matte i skiten raklång över makadamen. Fick hjälp att komma upp men blev mest rädd att hundarna tagit skada. 

Nå väl efter lite piller så åkte vi till Eva och där var det lång försening pga av en akut operation på hund. 

Men de lekte med Feffe och träffade Flexx. Feffe är 2v yngre. 


Tillslut somnade flickorna


Hemma tillslut vid halv 10 blev det en mycket sen kvällsmat och tidig säng gång vilket resulterade i att vi varit upp sedan 4,30 i dag så i kväll blir det en lugn kväll förutom hämtning av Nellie inför utställning i helgen. 

19/10-2016

I kväll har vi haft mini ringträning  eller hag har tränat springa vänster varv ute på asfalten och tränat fri ställande. Mycket störning blev det bilar som kom grannhusen som skällde samt att vi tränade i skenet av gatlampan. 

Springa vänster varv i cirkel, fram och tillbaka samt en triangel. Är så MEGA nöjd med sessorna. 

18/10-2016

Intressant morgon kissning ute i dag. Amy kissade och då gick hennes dotter Strazz och kissade över det. Blir en stark tik i flocken detta. Och intressant att följa hennes rangordning i flocken framöver. 

Annars duktiga sessor i natt sov hela natten och bara 1 kiss inne. Misstänker Strazz där då hon ju nästan är 2 veckor yngre än Bling. Bling är även duktigare generellt att vilja gå ut och göra i från sig. 

17/10-2016

I dag är Bling och hennes syskon hela 15 veckor gamla. 

Kvälls uppd.

I kväll stod det trimning på schemat, tassar, öron och svans. 

Strazz var modell i dag. 


GÄSP !!!

Någon av sessorna var lite dålig i magen i natt. Blev för mycket gott av gästerna/mormor tror jag i går. 

Äkte mig innan 4 och jag tänkte släpper jag ut de nu är det full fart sedan. Väntade 20 min tyst emellanåt. Till sist fick det bära eller brista ut med de. Så olyckan inne i rummet bara byta allt. In med de små för de stora sov. Och döm om min förvåning de somnade om omedelbart. Knäpp tyst underbara sessorna ska lyssna på de nästa gång. 

Så nu pigg/seg matte som tagit vätskedrivande tablett som sitter här 05.06 och väntar in ännu en dag. 

På återseende

16/10-2016

Söndag

Kvälls Uppdatering

I kväll när vi hade gäster så passade vi p att låta de titta på sessornas tänder. 

Först tittade Sven-Inge tittade på Blings och sedan gjorde Arja det med. 


Sedan var det Strazz tur och låta Arja börja titta sedan fick Sven-Inge också göra det 

Thomas hjälpte att hålla henne på bordet. 


Sedan ville Bling kolla vad Arja drack för något och kaffe var inte något hon var sugen på. Ha ha….


Sedan somnade hon så gott i Signes säng. 

Regn och rusk. 

Blöta smutsiga lyckliga valpar. Dessvärre blir hela huset också smutsigt och blött och med 3 vuxna som fäller är man gift med skurmoppen ett tag framöver. 

I dag är det 3:e morgonen i rad som jag väcks av rent valprum. Snart kan de små flytta ut och sova med de stora i resten av huset. Men ännu väntar vi lite. 

I går var det en riktig socialiserings dag. Sessorna träffade många personer de inte träffat innan nyttigt med andra röster och dialekter. Fungerade kanon bra så glad. 

I eftermiddag blir det genomgång av julsakerna och i kväll middags gäster. 

14/10-2016

??? YES !!!!???

Det har hänt så stolt över mina duktiga sessor. 

Ja man får vara glad åt det lilla?

I går in på sitt valp rum som vanligt vid 22-tiden och sedan väcker de mig vid 6-tiden och titta. 

SNUSTORRT


Nästan för perfekt men en MYCKET glad och stolt matte. 

13/10-2016

Säg den glädje och renhet som varar INTE på goldenvalpar. 


Nåja hur var det nu??

Skitiga valpar = glada valpar 

I eftermiddag har vi varit på promenix i kvarteret. 


Mycket att lukta på. 


Och grannens lönnlövs genomfart var rolig och spännande. 

Men nu sover de och eftersom jag har en ledig eftermiddag så blir det fönster puts och gardin byte i tv rummet. 

12/10-2016

I dag har det varit stora fotograferings dagen. Det innebar ju också att prinsessorna åkte i badet innan dess. 

Rena och fina blev de och inte nog med det så har de börjat fälla sin valpull. Små små dun hårstrån. 

Först ut var äldsta prinsessan Bling. Hon har vuxit ur sin kropp lite överallt. Men så underbar denna tjej blivit.


Sedan var det Strazz tur, hon är fortfarande fin i sin kropp. 
Älskar verkligen mina sessor. 

11/10-2016

Oj oj oj

Nu är det verkligen läääänge sedan jag skrev här om prinsessorna.  

Saken är den att både min mobil och dator varit sönder och nu har jag fått tillbaka min mobil medans datorn fortfarande är inlånad. Som tur är har jag ni hemsida upplagd på mobilen med. 

Ja vad har hänt sedan i torsdags? 

Ja i lördags var det dags för Signe att badas och då även fönas med flickornas närvaro. Nyttigt med fläkt ljudet. Sedan var det kloklippning på de av Alexandra, hon klippte de så runda och fina Bling låg på rygg och njöt. Härliga Bling så mycket hon gar ändrat sin personlighet lilla hjärtat. 

Har även en gång om dagen innan de får sin mat ställa de fristående innan maten. 

Har också börjat ha på ett halsband på de ute närde leker så de vänjer sig på ett naturligt sätt så att de inte ska stanna och klia sig var 5:e meter. De får också vara ute i alla typer av väder och tyvärr tuggar de ju på ALLT varvade blir växelvis lite dåliga i magen men men så är det. 

I kväll fick de även träffa Jasmines lilla Sindy en lite golvmopp blandning som är mindre än Signe till och med. Roligt med en ny hund och ny ras och det gick jätte bra. 

Lilla Strazz ???

6/10-2016

I dag har Alexandra och Jasmine varit med Strazz och Bling varit på djur kliniken och vaccinerat Strazz och vägt både tjejerna. 

Vaccinationen gick jätte bra och Bling vägde 13,5v gammal 12,1kg och Strazz 12v gammal 11,5kg. 

De åkte ny bil lite pip men inget mer. 

De hade miljöträning och STÅ träning med Alexandra i vår blomster affär och träffa mormor med. 
Efteråt fick de springa i vårt stora växthus. 

4/10-2016

I min utställnings värd, så är ordet STÅ prio ett att kunna. Så nu är det minst 1 gång om dagen olika former att träning av ordet STÅ och i olika miljöer. Mitt ibland de stora, ja då blir de stora också med på STÅ noterna. 

Viktigt att om man vill hålla på med utställning speciellt att träna valpen från början att STÅ istället för att sitta för sitta kan alla hundar oavsett ålder o storlek. 

Sedan under tiden de små står har ju självklart ett riktigt gott godis så har jag ju som förhoppning att de gärna ska vifta på svansen. Och sedan klämmer och trycker jag på hela kroppen och håller i svansen. 

Ja det var lite var vi tränar varje dag. 

2/10-2016

Lite uppdatering. 

Var i väg hos min mamma med prinsessorna och Signe. Lite ny miljö träning med godis sök på mormors katt Lovas torrfoder kulor. Mycket att lukta på. Tog ett stå tränings pass med hemma i mormors kök. Gick super. 

Så super nöjd med deras mentalitet och lyhördhet. 

Regn regn regn

I dag har vi klippt klorna på prinsessorna går smidigare och smidigare. 

Nu är det uppehåll en stund så de små leker ute med sin tunnel. Dålig bild kvalité jag vet. Ha ha. 
1/10-2016

Ett tag sedan jag skrev nu men allt bra. 

Magarna på tjejerna efter avmaskning är fortsatt bra. 

Vi har Nellie här även denna helgen. Så mycket lek och bus denna helgen.

Eftersom det regnat så mycket har de små prinsessorna blivit allt annat än rena.


I eftermiddag har de stora varit i skogen så då blev det en tur med prinsessorna i bilen i stället 

Hoppas på lite mer egentid med flickorna i morgon.

28/9-2016

I dag har det regnat i stort sett hela dagen så tjejerna har varit inne den Mesta av tiden. Vilket ju resulterat till en del göra i från sig olyckor. Men men så är det. 

I dag har jag avmaskat bägge danerna med blev Milbumax 


Blev bägge två eftersom de ju lever ihop. 

Har också blivit lite stå träning på köksbordet denna gången trimbordet var ute på altanen och det var för ruggigt attvara ute tyckte vi. 

27/9-2016

Tisdag och idag har jag haft en ledig eftermiddag. Tog tag i trimningen på tjejerna och deras mammor samt mostrar. 

Trimningen på tjejerna idag var först egentligen menat för enbart träning att klippa på tassar och hals, själva hanteringen.  Men det fanns lite att ta så tassar och hals samt öron och svanstippen blev trimmad. 

Så här klippte jag tassarna på tjejerna. 


I morgon är det avmaskning för Bling. Milbumax blir det denna gången. 

Hon har inte reagerat på vaccinationen och det är skönt. 

Nu säger vi god natt

26/9-2016

I dag fyller Bling 12 veckor så idag tog vi bilen in till veterinär kliniken för det var det dags för 12veckors sprutan hennes andra   vaccination. Gick super inte ett pip. Klämde och kände tittade på tänder och öron. Gick kalas. 

Passade på att väga de bägge med 

Bling 10,7kg

Strazz 9,8kg

Och medans matte gjorde upp finanserna och köpte lite bra att hon saker tog husse damerna på en mini promenad runda utmed gatan förbi blomsteraffär och andra affärer. Så duktiga de var ?

På tal om duktiga, i går var det dags för Signes bad och föning och under tiden jag fönade Signe låg tjejerna på golvet bredvid och sov. Inget ljud reaktion fär inte. Härligt. 

Sedan var det dags för lite stå träning på trimbordet när Signe var färdig med sin föning inför utställningen senare på dagen.

Gick kanon de blir tryggare och tryggare på bordet och jag har börjat flytta på tassarna och klämma över rygg och titta tänder.  Nästa sak blir träning att andra ska titta på deras tänder   

I kväll tog vi öron rens på alla stora och så fick de små också sina rensade mest för att vänja sig vid detta med. Lite medel på en pads och torkade ur öronen på de bägge. 

Nu halv åtta hos mig…

24/9-2016

I dag har vi varit på torget här i byn och ätit mjukglass. Bling och Strazz tyckte det var mumma och inte en tesked kom till spillo. Sedan gick vi en liten runda utmed by gatan och tittade på alla bilar och saker. 

Mycket att lukta på fanns det med. Allt skulle undersökas. 


På kvällen blev det kloklippning på prinsessorna och Bling blir bättre och bättre med sitt motstånds agerande. 

23/19-2016

Fredag kväll 

Lugnet lägger sig och idag har valparna haft en”människa” hemma hela dagen så det har inte sovits så mycket på varken de eller de stora hundarna. Det fungerar jätte bra med de stora och de 2 små ingen vild lek eller dyl. Underbart. Och rampen vi lagt över trappan går de dmå på upp o ner. 

Tänkte ta lite det där med ätandet.  Just nu får de 2dl x 3 mål om dagen var alltså 6dl/dag. De äter lite varierat i egen matskål och i sin valp ring vi blöter upp det inför varje måltid. 

De tycker jätte mycket om sin mat och äter med som sagt god aptit. 

 Bling har börjat skjuta i höjd nu och ur sina vinklar en spänstig tjej. Strazz är fortfarande kompakt hon liknar faktiskt vår andra tik Maali mer än sin mor både i utseendet och i sättet. Lungt och lite små mesig emellanåt. Bling är med go for it attityd och där vilar det inga ledsamheter. Inte rädd för något. 

 Dag var jag och köpte ett nytt halsband o koppel till valparna så nu har jag ett till de var av riktigt halsband och en lättare tyg koppel. 

I kväll blev det klo klippning på prinsessorna, Bling satte sig emot mest men bara precis i början denna gången. Skönt hon lär sig. 

Nej nu håller vi kväll

22/9-2016

Tog en stund ledigt nja 30 minuter och bara att få ha matat hundarna innan jag vanligtvis slutat var härligt 

I dag blev det stå träning och borstning på trimbordet utomhus. Borstade lite på det sättet vi borstar de store tex inför utställning “svans” och bog mm

Blev att prova på att stå träna på golvet också gick ganska bra. 

I dag tog jag också ut de små på individuella koppel promenader runt ute på framsidan. 

Tänk i morgon är Strazz 10v gammal och på måndag är Bling 12v och då är det dags för 12v vaccinationen. Nej nu lite kvälls mys skön kväll alla

19/9-2016

I eftermiddag var alla i flocken ute och lekte gick jätte bra. 

Sedan när mörkret hade lagt sig körde vi lite miljöträning här hemma utomhus när det var riktigt mörkt. 

Bra att vänja de medans de är så på G med allt och att mörkret blir en naturlig del i vardagen. 

Inte lätt att ta bilder i mörkret så drt blev med blixt. 

17/9-2016

Det senaste uppdateringen kommer ligga först så om ni vill läsa från början får ni scrolla längst ner..

Först var vi inne på Balkheds och vägde de små prinsessorna. 

Bling vägde 9,0kg och Strazz 8,3kg 

De tyckte det var jätte spännande och så nyfikna inga problem med eldörrarna heller. 

Lite godis av ägare Åsa blev inte tråkigt heller 

Sedan bar det av till Zaga och Lonnis tomt med Milo och matte Emma. Så härligt att få träffa och lukta på honom igen. 

Full fart på de små och mycket upptäcka äventyr. 

Blev en dag med mycket bil åkande och det var bara roligt tyckte tjejerna. 

15/9-2016

Inget speciellt har hänt idag, det otroligt varma vädret håller i sig och eftersom vi vet att regnet ska komma i nästa vecka så passar jag på att ha de ute så mycket som möjligt. 

I dag har det klippts klor Strazz är den duktigaste just nu och Bling motvalls kärring. Men med lite envishet så slappnade hon av. 

I dag bliv det ingen runt tur för prinsessorna för matte har varit uppe sedan strax efter 3 i natt och ganska trött.  Men efter flera timmar ute så är det fullt tillräkligt. 

De två mammorna som vi kämpar med att sluta dia är inte så medgörliga precis trots att vi dragit ner radikalt på maten så har de ändå mjölk. Hm måste tänka ut något annat. 

14/9-2016 

Nu har det gått drygt 3 dygn sedan Milo och Ajax flyttade, dagarna har gått så fort. 

Det är lite skillnad på att ha 1 och 2 valpar samtidigt. 

Det där med att träna och socialisera de samt att få de rumsrena hm inte lätt. Känner efter dessa dagarna att jag får prioritera vissa saker före andra. Just nu är det stå momentet inför utställning samt miljö,social träning som är prio ett. 

Prinsessorna är ute så mycket som möjligt även tillsammans med de andra stora för att komma in i flocken på ett naturligt sätt och att de lär sig hundspråk. Lära sig läsa de andra. 

Vi har varit ute på mini tur i koppel till grannarna Maj-Britt och Inger. De fick hälsa på de hoppa lite och ta egen kontakt. Först på väg dig kröp självklart en av de ur sitt halsband 2ggr gissa vem? Japp Bling. Så en valp under varje arm dit och efter klapp o kel mycket röst beröm och peppning gick de själva de 30m i koppel. 

Ikväll blev det en tur i bilburen runt i byn. Pip i 2 minuter sedan tystnade de.  Duktiga flickor ??

Nu sov de i sitt valprum och matte ska också göra det. 

God natt

11/9-2016

Ja då sitter man här i soffan och det känns så tomt trots att vi har våra 2 prinsessor Bling och Strazz kvar. 

Spännande och nervöst att ha två små kvar hemma, 2 helt olika tiklinjer. Chansen att få följa de på nära håll och se hur och om de utvecklas på olika håll. 

Först blir det att träna på att bli rums rena samt att stå fint. Mycket bil körning kommer det med att bli. 

Så vi tar en dag i taget.