Cream of Pearl's - Uppfödare av Golden Retriever och Cocker Spaniel

Snow-kullens Dräktighets dagbok (U)

VALPARNA ÄR FÖDDA !!

VI BYTER NU SIDA TILL VALPDAGBOKEN..

Där kommer ni kunna följa valparnas 8 veckor framöver.

Excellentgold New Modern Design

####################################

2020-10-31

Dräktighetsdag 59 / 63

Hualigen nu börjar det närma sig för Signes små att anlända.

Idag skall vi montera upp Signes låda, är så tacksam för att Signe skall ha sin kull valpar efter vår Golden tik nu fått sin första för Signe vet ju vad som väntas och ÄLSKAR vara mamma.

Signe får nu i stort sett vad hon hon vill att äta allt mellan kylskåpet till skafferiet.

Mellan Dag 57 och 63

Fostren är mellan 16-18cm långa när de föds. De är ordentligt behårade, ögonen är slutna. Så gott som hela skelettet är förbenat.

I samband med att progesteronet sjunker sker en temperatursänkning hos tiken som indikerar att förlossningen (öppningsstadiet) har startat. Det aktiva förlossnings arbetet (utdrivnings stadiet) börjar när temperaturen återgår till normalvärdet eller något högre

Om min hälsa. I måndags eftermiddag blev jag inringd från sjukhuset att de fått en tid kl 10 morgonen efter så sagt och gjort så begav jag mig dit och ”fick det gjort” tycker det nu när allt lugnat ner sig gått över förväntan trots att de hittade lite som gör att jag kommer få tillbaka det när är det ingen som vet. Så nu försöker jag leva på dock har det ju exploderat med Covid 19 igen så vi får se vad som händer med valp besökare mm. Skall ta kontakt med lite andra uppfödare vänner om hur de gör.

Det är ju verkligen att mycket speciellt år detta med Coronan. Känns som man får ta en dag i taget. Men även planera långt i förväg.

Nu önskar vi er alla en fortsatt fin o lugn Alla Helgona helg

====================================

2020-10-25

Dräktighetsdag 52 / 63

10 dagar kvar till uträknad valpning om hon går alla sina 63 dagar vilket jag tvivlar starkt på.

Idag avmaskades Signe med Millbemax inför valpningen.

Signe vill inte ha Royals starter mat så nu får hon den vanliga maten istället hoppas det håller i sig.

====================================

2020-10-23

Dräktighetsdag 51 av 63

I dag tog jag en rövare och ringde Våxtorp om att få en röntgen och herpes vaccination på Signe redan idag eftersom min läkare ringde på morgonen och berättade att måndag el tisdag skall jag in på elkonventering och tisdag skulle vi ju röntga bla.

Och snälla som de är tryckte de in Signe & Thomas vid middagstid

Och gissa vad.

Det fanns VALPAR !!!

Faktiskt fler än vi i vår vildaste tanke kunde tro.

Så vi öppnar upp intresselistan igen.

Allt gott / Eva & Signe

2020-10-22

Dräktighetsdag 50 av 63

I dag mätte jag Signes mage. Vi startade mätningen på 54cm och till dags frun då hon mäter 72cm har hon ökat totalt 18cm vilket är super bra.

Då Signe nu hår in i sin 8:e dräktighetsvecka. nu börjar det verkligen dra ihop sig både för valpningen men även Röntgen som är i nästa vecka spännande som bara den.

Mellan Dag 50 och 56

Livmodern är nu mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är ca 15 cm långa.

Ja så nu är det inte långt kvar.

Ang min hälsa har mycket hänt tycker jag eller jag har fått många klartecken så jag vet vad som händer framöver. Många samtal med vården o läkare så nu ser vi framåt. Härligt

Signe har börjat bygga bo under trapp rampen.

Önskar er alla en fortsatt fin dag.

====================================

2020-10-15

Dräktighetsdag 43 av 63

Många av er undrar med största sannolikhet varför jag parat när jag nu är sjuk, ja till och med 2 tikar är parade. Ja det kan man undra då jag inte var sjuk när jag var i väg och parade tikarna

Sjuk blev jag i princip 1-2v efter parningarna och inte en då i min vildaste fantasi skulle jag tro att jag skulle bli så här OFF!! Jag har varit inne på sjukhuset och fått bekräftat att det är förmaksfladder jag har.

För det är precis vad jag är, hjärtklappning för minsta lilla, trött, yr, illamående av tabletternas fruktansvärda biverkningar som de sa på apoteket att till de tabletterna finns det inga tabletter att ta för att minst illamåendet och om ni tänker som så att jag har ca 50m att gå från ytterdörren till bilen och på den sträckan måste jag hämta andan upp till 3ggr innan jag är vid bilen. Gå i trappor är ingen idé då låter jag som ett lokomotiv. Visst jag har mycket övervikt men har haft bra kondition ändå trots det. Detta är något helt annat som am man tog en stor sak och lade rakt över bröstet och du får inte ner någon luft alls. Utan måste hyperventilera. Det är känslan lite Plus att det med jämna perioder så får jag panikattacker av att inte få syre för hjärtat slår såååå fort när jag försöker lägga mig ner.

En nu i eftermiddag skall jag träffa hjärtspecialister och göra ett ultraljud på hjärtat så får vi se vad som händer.

Nog om min hälsa.

Hoppas ni alla håller ut med mig tills det vänder så vi kan lära känna varandra alla

Mellan Dag 43 och 49

Fostren är nu 10cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka att man kan känna och senare också se fosterrörelser genom

Ha en fortsatt fin dag

====================================

2020-10-12

Dräktighetsdag 40 av 63

I dag mätte jag Signes mage.

Första mätningen var 54cm och i dag mätte hennes mage 66cm alltså har den ökat totalt 12cm. Spännande.

Snart går Signe in i sin 6:e dräktighets vecka och tiden bara Swishar förbi.

Jag har ju varit riktigt dålig ett bra tag nu och är fortfarande inte i fas, men skall till sjukhuset på hjärt ultraljud på torsdag sedan vet jag mer efter det hoppas jag. Jag vet att många hör av sig om valp med just nu måste jag ro hälsan i land innan jag tar tag i något som väntas om ca 1 månad. Och totalt är det ju 3 mån innan de små skall få sina nya familjer och flytta.

Allt gott till er alla

====================================

2020-10-08

Dräktighetsdag 36 av 63

Mattes huvudkudde.

Då har Signe gått in i sin 5e dräktighets vecka. Dagarna går fort och jag tycker med största sannolikhet att Signe väntar valpar. Dock tror jag inte det bli så många valpar. Men bara vänta och se.

Annars mår hon bra stjäler allt som går att äta så fort hon får möjlighet. Ett starkt tecken för att hon är dräktig.

Mellan dag 36 och 42

Fostren är nu ca 7cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat att förbenas.

Pälsen börjar växa runt dag 45.

Nu dags för lite hemma göra / Allt gott

====================================

2020-10-05

Dräktighetsdag 33 av 63

Då har Signe gått halva sin dräktighet

Dagarna går hösten är här. Min hälsa är inte på topp ännu så jag har tyvärr ingen ork till något. Försöker uppdatera här för er skull faktiskt annars hade det varit dåligt med det med. Var på vårdcentralen idag igen och kollade in testresultaten på blodproven mm.

Min fråga var till de idag. Om jag kommer bli som vanligt efter elkonventeringen det visste de inte.

Mätte ändå Signe igår och måttet hade ökat från 54cm till 59cm Hela 5cm. Spännande ?

Ha en fin dag

====================================

2020-10-01

Dräktighetsdag 29 av 63

Snart har Signe gått halva sin dräktighet, och av tidigare dräktighets erfarenheter så tror jag hon är dräktig

Hon tigger EXTREMT mycket och gnäller. Är super sur på sin dotter speciellt som vill hoppa och studsa på henne.

Just nu när jag är dålig och har svårt för att sova massa biverkningar på medicinerna och andfådd för 10 steg skull är livet inte tjo och tjim precis i någon hörna. Aptiten är totalt bortblåst.

Och inte bättre blev det av att det var fullmåne i natt.

Hundarna blir så oregerliga och på hel spänn hela natten, här på landet är det mycket djur i rörelse under fullmåne och mina 4 benta hör ALLT.

Så det blev inte mycket sömn i natt.

Nu försöka idissla min smörgås

Ha en fortsatt fin dag.

Mellan dag 29 och 35

Embryot liknar nu en hund och kallas för foster. Ett beagelfoster som är trettiofem dagar gammalt är ca 35mm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen, och ytteröronen som täcker öronöppningen. Man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu också blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att denna får ett mer jämntjockt utseende.

====================================

2020-09-23

Dräktighetsdag 21 av 63

Då går vår lilla svart/vita pärla in i Vecka 4..

Fina lilla krumelur, skynda dig att bliva stur …..


Mellan dag 22 och 28

Livmodern är markant förstorad. Embryot är 17-27mm. Första förbeningen ses på huvudbenen. Ögonen syns tydligt och man anar öronens plats liksom de båda spenraderna. Vid bukpalpation är fosterblåsorna ovala och cirka 25 mm stora.

Om en vecka drygt då vet vi lite mer säkert om Signe eventuellt är dräktig och att nya mini pärlor kommer att födas.

Allt gott

====================================

2020-09-19

Dräktighetsdag 17 av 63

Vecka 3 är Signe inne i nu.

Mellan dag 15 och 21

Zygoterna fördelar sig jämnt mellan livmoderhornen och fäster vid livmoderväggen (implantationen) nitton till tjugo dagar efter befruktningen. Livmodern är lindringt förstorad och fosterblåserna är tydligt åtskilda från varandra. Embryot som ännu bara består av ett antal celler är cirka 5mm långt. Vid palpation av livmodern är fostrerblåsorna runda och ungefär 12-15mm stora.

Tänk vad dagarna bara rusar iväg redan inne i vecka 3

Och vi börjar närma oss slutet på september och oktober är i antågande. Och då får man äntligen börja förbereda inför julen. Det är blandat väder kallt med -3 grader och skrapa rutorna på morgonen och sedan på eftermiddagen går man omkring i tunn tröja och bomulls byxor ute i trädgården och fixar bland blommorna. Men nu har alla sommar blommorna, tomaterna och gurkorna fryst sönder.

Signe ja hon mår bra, sur på sin jobbiga dotter och så stjäl hon på bordet så fort hon får en chans även om vi sitter vid bordet. Lilla Busan.

====================================

2020-09-09 Tjugonde dagen i löpet.

Dräktighetsdag 7 av 63

Då har Signe gått sin första dräktighets vecka av 9.

Och i morgon är hennes sista löp dag skönt att det är över för denna gången. Så nu börjar det bli vardag igen efter denna löp perioden.

Mellan dag 8 och 14

Zogoterna passerar långsamt genom äggledarna och når livmodern tolv till sexton dagar efter befruktning.

====================================

2020-09-03 Fjortonde dagen i löpet

Dräktighetsdag 1 av 63

I går var vi i Trelleborg på love date med Signe igen.

Denna gången var det med en annan snygging som jag träffade för första gången då Signe var bara valp en lugn och genomsnäll trygg kille. Han är Blue Roun men lämnar Svart/vita valpar i nästan alla av sina kullar trots att mamma kan vara Blue Roun.

Detta kommer hända under den första veckan

Mellan dag 1 och 7

Äggen (zygoterna) genom går en intensiv celldelning i äggledarna under de första dagarna efter befruktning

Allt gott till er alla

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Det blev en super parning och de satt ihop inom 1 min det sa bara smack ha ha.. vi han knappt med de bara satt ihop. Så nu hoppas vi på att det skall komma ett fint gäng små om 9 veckor.

Mer info kommer om ett tag.

2020-09-01 Tolfte dagen i löpet

I dag var vi iväg på love date med Signe.

Och trots att Signe verkligen bjöd ut sig och uppförde sig 110% exemplariskt så var inte hane intresserad av att para henne.

Någon gång när man har varit på love trip så har hanen varit för oerfaren men ändå verkligen försökt men det har ändå inte blivit som vi drömt om. Då har man fått ta till plan B.

I detta fallet hade vi ingen plan B då detta var en kombination som vi såååå göra önskade oss både färg mässigt och avel linje mässigt.

Så vad som kommer hända nu framöver i det dygnet jag har på mig att hitta något riktigt bra blir en riktig utmaning. Jag vill ju ha en kombination som jag känner för och tror på men som även passar färg etniskt alltså en klartecknad eller en Roun färgad.

Så inte nog med färgerna så ska den vara meriterad, ögonlyst och röntgad är ju en självklarhet. Ja och såklart linjemässigt rätt.

Bara leta vidare så kräsen som jag är.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020-08-31 Elfte dagen i löpet

I morse var jag i Våxtorp och lämnade en av mina Golden tikar för att ta bort några knutor. Ängla är snart 10 år så det är inget ovanligt.

När jag ändå var då så passade jag på att ta en progresteron prov på henne och döm av min förvåning låg hon på 23,4 nmol/l så i morgon blir det parning och jag hoppas på att allt går bra.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020-08-23 Tredje dagen i löpet

Ytterligare 3 dagar har gått och snart denna helgen med.

Just nu innan innan tiken är parad händer det inte så mycket det är bara att vänta tills det är parnings dags.

Annars så löper ju en av Golden tikarna här just nu så de uppvaktar varandra. Ännu är det på den lugna nivån då ingen av de är på väg in i höglöpet ännu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020-08-20 Första dagen i löpet

Ja i dag började då vår lilla svart/vita pärla att löpa. Vi hade ju efter hennes sista löp planerat en ny cocker kull först till vintern eller tidiga våren. Men se det vill inte Signe denna gången utan det skulle bli tidigare.

Så vi hoppas verkligen på en höst valpar istället som vi kan gossa med.

Men en dag i taget. Först skall det bokas tid till progresteron prov, och då jag vet att hon paras sent i sitt löp den sista gången så är det ännu ingen brådska.

Tror progresteron provet blir lagom att ta i början av nästa månad.

Men han hunds ägaren är meddelad att hon börjat löpa.