Cream of Pearl's - Uppfödare av Golden Retriever och Cocker Spaniel

Vilken helg!!

Både massa roligt och tyvärr tråkigt med.

I fredag natt blev ungdommarna mina misshandlade vid Mc Donalds i Örkelljunga vid 24-tiden på natten. Tyvärr av icke Svenska föräldrar. Polis besök mitt i natten är en förälders värsta mardröm. FY orkar inte prata om det mer men hjärnskakning och igen svullet öga på dottern mm.

Till det roliga.

På lördagen hade vi fin besök med massa valp och hund parat en hel del avels prat med. Vi tog en del bilder som jag väntar på. Jag är så glad över att ni kom alla. Och innan dess var det badning av 10 stycken små.

Efter att alla åkt hem singer hem telefonen och då trot jag att det är en skämt samtal för det är Kvällsposten / Expressen som ringer och vill göra en reportag för sin Webbtidning.

http://www.expressen.se/kvallsposten/har-myllrar-det-av-sma-sota-hundvalpar/

Så eftersom vi behövde en ny film på de små ute så tidigt som möjligt på morgonen för att det skulle komma med i arftiklen.

Här myllrar det av små söta hundvalpar…

 
Publicerad 22 feb 2015 15:13
 

Tänk att få lov att mysa med 19 stycken golden retriever-valpar. På en kennel i Småland fick två tikar med fem dagars mellanrum 19 valpar.

– Upp till sjätte veckan var vi osäkra på om hon som fick 13 valpar var dräktig överhuvudtaget säger Eva Skoglund, ägare till Kenneln Cream of Pearls i Timfors.

Det var två tikar som fick valpar med fem dagars mellanrum, en kull på sex stycken och en kull på 13 stycken.

I kullen med 13 stycken valpar var de flesta väldigt små.

– Den minsta valpen som har fått smeknamnet mini, vägde bara 160 gram, det är lika mycket som en chihuahua valp, men den har växt till sig nu, berättar Eva.

Blandas lätt ihop

Det är hög mysfaktor på 19 valpar men de kan vara svåra att hålla reda på. Man ska veta vilka som blivit avmaskade, fått mat och vaccinerats.

– För att hålla isär dem så använder vi fyra olika färger av nagellack, och märker. Hanarna har grönt och blått och tikarna är märkta med lila och rött, berättar Eva.

Lika fast olika

Hon tycker att det som är bland det roligaste med valparna är att se deras olika karaktärsdrag.

– Vissa drag är jättelika och vissa drag är helt olika, man undrar nästan var det kommer ifrån, säger Eva.

Alla valpar är vita och fluffiga berättar hon, förutom en tikvalp som har lite mer färg.

Eva berättar också att hon aldrig har haft så många valpar samtidigt. Alla valpar bor inomhus i två olika valprum så att det inte händer dem något.

– Vi försöker också se till att det alltid är någon hemma och ser till dem, berättar Eva.

Detta skrev de under söndagen.

 

På söndagen hade vi också besök av två valpköpare, Sigges ( Maali – Magnus ) ´familj från Lindköping och strax senare Mollies (Ängla-Totte)familj från Göteborg. Där emellan hade jag besöka av bästa Bitte från Öland med hennes vännina Karin som varit på utställning i Hässleholm. Strax senare kom Anna-Maria en annan kollega på snabb vistit och senare efter ett telefon samtal från en valp spekulant som försökt ringa hela helgen så kom ett par grannar inom som har en gammal golden kille på 14år.

Morötter blev det också för oss i helgen mycket populärt.

Nu är det snart 7 veckors dagen för de små tänk vad dagarna går… I morgon skall vi börja få smaka på Junior fodret som vi skall äta fram tills vi är 1 år och skall röntgas.

Kram från oss alla.

Leo, Sigge, Tyra, Nelli, Frans och Cato