Cream of Pearl's - Uppfödare av Golden Retriever och Cocker Spaniel

 Dräktighetsdagbok HEART / HJÄRTE Kullen

E-kullen är kullens arbets namn just nu, men namn temat på kullen kommer bli Heart/hjärte kullen.

Tänk att få börja skriva ännu en dräktighets dagbok,

Även denna gången kommer vi att ta utdrag ur Valpnings boken en bok jag varmt rekomenderar.

Ja jag vet att mycket kan hända och att man inte skall ta ut något i förskott men det är ju just detta som jag bla brinner för, att få planera, drömma och HOPPAS. Och skulle det inte gå vägen så hoppas jag att jag lärt känna några nya personer. Men nu till vår framtida resa mot en gäng små nya pärlor i vårt halsband. Denna gången är det Mamma Maali som skall paras det blir 2 år sedan hon hade valpar när det är dags för denna kullen att födas. Med Maali har vi varit bortskämda med 2 kanon lätta valpningar och hoppas även det blir det denna gången med. 2011 hade hon en kull med 9 valpar och 2013 hade hon en med 8 valpar.

Men nu till vår 5:e kulls dräktighets dagbok.

VÄLKOMNA att följa oss !!!

****************************************

7 Januari 2015

16,20

Vattnet går ÄNTLIGEN hos Maali, Det har varit 2 nätter med mycket vak. Maali har haft 2 tuffa dygn. Hon var nere i temp i exakt 35 timmar innan den började gå upp. Först till 37,5 , sedan till 37,7 och sedan ännu snabbare till 38,2.  Kl 16,20 gick till slut vattnet och efter en liten stund började hon få sina kryst värkar. Men inget hände efter ett tag så hörde vi pip och förstår att det var en valp som satt fast. Så det var bara ta på sig handskar och hjälpa den “lille” på 567g ut.  Sedan kom nummer 2 snabbt efter det. Så var det först hornet tömt på 4 valpar. Sedan var det dag för Maali att komma ut och kissa och röra på sig. Få igång värkarna med igen. Kom bara in och då satte nummer 5 igång att komma även den fick hon jobba med. Sedan väntade vi en dryg timme innan det var dags för 6an att komma ut med lite hjälp även där.

Men nu är denna resan slut och fortsätter under Valpdagboken.

Kram Maali och Eva

6 Nya Pärlorna 

****************************************

7 Januari 2015

Kl är nu 11,43

SEGT sa räven eller det kanske var surt!!

Ännu en natt har passerat och ännu inga valpar.

Maali är oroligare och vill ligga i sin låda, de andra märker att det är på G och mycket nyfikna.

Dag 63 efter första parningen och 62 efter andra.

Tempen ligger vid 37,3 ganska stadigt har varit uppe vid ett tillfälle vid 37,5 men gick ner igen.

Maali är mycket förtjust i mattes täcke så det åkte ner i lådan till henne.

Vi får hoppas på att de små tittar ut innan 24 i natt för annars kommer nog HEART kullen döpas till Birthday kullen i stället för då har vi födelsedag här i familjen.

Må så gott

Kram Maali och Eva

****************************************

6 Januari 2015

UPPDATERING kl 21,30

Ja nu har snart hela dagen gått och Maali har legat låg i temp  i snart 18 timmar. Öppnings stadiet kan hålla på i upp till 36 timmar och hon har legat på mellan 30-35 timmar de bägge andra gångerna. Bara att vänta hon äter som hon skall och nu sover hon mycker ömse flåsar det är full aktivitet i magen på henne med jämna mellanrum.

Det blir en LÅNG natt i natt med.

Sov gott så uppdaterar jag när det händer något.

Maali och Eva

**********************

NU, nu börjar det äntligen hända saker här.

Idag är hon på Dag 62 efter första paningen

I natt har vi haft den tuffa natten, Maali började ut och vandra i går kväll och höll på att hon skulle ut en gång i timmen det tryckte på och så grävde hon.

När klockan var 03,29 tog jag hennes temp sedan kvällen då den låg på 37,8 och nu visade den på 37,2 NU var den på väg ner och då hoppades jag på att den skulle stanna vid 37 sträcket.  Efter det var det dags för att gå ut en gång i halv timmen och matte var så trött att hon nästan stod och sov. De andra hundarna följde med henne ut ja de turades om nästa kan man säga. Vid 05,50 tog jag tempen igen då låg den på 37,1 då visste jag att nu är det verkligen på G. Hon somnade en stund och det gjorde matte med. Tempade igen vid 07,55 då låg den på 37,0. Maali tillhör ju de som brukar stanna vid 37,0 sträcket och nu kl 11,30 hade den börjat sin sakta bana upp i temp met ca 38 sträcket för nu var den på 37,1.

Just nu har Thomas varit ute på en liten runda med henne så syre strömmar igenom hennes blod omlopp.

Hon har som vanligt ätit både sin frukost och middag skönt behöver energin.

Uppdaterar när det händer något nytt

Kram Maali och Eva

****************************************

5 Januari 2015

Inget är väl som väntans tider….

Och jösses vad det skall gå segt.

Dag 61 efter första parningen och 60 efter andra.

Men vad kan man göra mer än VÄNTA..

Idag kl 05,10 tempade jag henne då var den uppe på 37,9 och när vi sedan tempade henne var den nere på 37,3 varav senare vid 16 tiden uppe på 37,9 igen.

Maali har börjat bli lite orolig, små gräver lite i bia bedden i tv rummet och ingen annan hund ligger i den trots att hon inte ligger där alltid.

Hönan är på kokning till ” kraften”, kraften är ett sopp kok där jag kokar sönder hönan totalt tar sedan bort skin och benen så klart. När sedan tiken har tex fått en valp och behöver lite mer energi eftersom första valpen oftast är den jobbigaste att få ut oftast då ger man lite av den lite ljummen med lite druvsocker och ibland en kapsyl flytande kalk för att stärka värk arbetet. Ibland kan man få ge de lite om man tror att det finns en valp kvar eller moderkakor kvar som måste ut.

Ja finns inte mer att berätta förutom att valp lådan är bäddad med tidningar, filtar och handdukar allt för hennes skull. Våg, naglack blått och rött är framtaget, handukar till att torka de små block och penna för födelse tidpunkt och vikt notering.

När de kommer är det viktigt att kontrollera gomspalten är hel så de kan suga riktigt och öppningarna på de små där bak,

Det var det hela för idag

Kram Maali och Eva

****************************************

4 Januari 2015

Dagen i Dag är alltså Dag 60 efter första parningen och 59 efter andra. Vet att hon parades ganska så tidigt efter sin ägglossning så möjligt att det tar ett par dagar till mer än vad som brukar vara hennes tidpunkt.

Maali vilar mycket och jag har tempat henne 3ggr under dagen. Morgon 37,5, Middag 37,7 och kväll 37,9

Så hon har varierande temperatur.

Hon äter som hon skall, har klippt hennes mage inför valpningen. Ev. får jag klippa henne lite mer senare.

Det var det hela för i kväll.

Kram Maali och Eva

****************************************

3 Januari 2015

DAG 59

Kväll uppdatering!

Lite uppdatering om Maali.

Tempade henne vid 13,30 då låg den på 37,9 så den har gått upp lite igen inte dags ännu alltså. Hon äter som hon skall och är till och från lite orolig.

Återkommer med mer info när det händer något.

***************************

Morgon uppdatering

I natt har Maali verkligen haft det tufft, jag tempade henne strax efter 1 tiden då låg tempen på 38,2. Hon har inte sovit mycket i natt gått och flåsat och ögonen visar tecken på att hon har riktigt ont emellanåt.

I dag vid 8,30 tempade jag henne igen då hade tempen sjunkit till 37,6 alltså 5 enheter så nu ser det ut som att tempen är på väg ner.

Hon åt sin frukost och det brukar hon göra in i det sista.

Här en bild på en golden valp på dag 59/60

Nu blir det jobb några timmar sedan hem.

Vi höres.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

2 Januari 2015

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!

Idag har Maali gått in i (Dag 58) och efter att ha gått igenom Maalis andra dräktigheter så har hon valpat under dygn 60/61.

Alltså så kan Maali sätta i gång under söndagen/måndagen. Hm.. Ja så nu idag har Thomas gjort i ordning valplådan i vårt sovrum till kull nummer 1.

Maali har redan invigt den och man ser på henne att hon vet vad som komma skall.

I dag mätte jag hennes mage och hon har ökar till 94cm och passade också på att tempa henne för första gången och den låg i kväll på 37,9.

Maali har det jobbigt nu och man ser att hon har tuffa förvärkar eftersom hennes ögon vitor börjar bli röd sprängda. Det har alla mina dräktiga tikar haft. Hon sover ganska mycket till och från, men har börjat bli orolig och lite smått rastlös.

Vecka 9

Fostren är mellan 16-18cm långa när de föds. De är ordentligt behårade, ögonen är slutna. Så gott som hela skelettet är förbenat. 

I samband med att progesteronet sjunker sker en temperatursänkning hos tiken som indikerar att förlossningen (öppningsstadiet) har startat. Det aktiva förlossnings arbetet (utdrivnings stadiet) börjar när temperaturen återgår till normalvärdet eller något högre.

Tempen skall alltså gå ner på tiken till under 37 grader och sedan skall den sakta vandra upp till 38 grader och det kan ta upp emot 36 timmar själva öppnings stadiet.

Idag har jag köpt in höna som skall kokas till “kraft” en hönesoppa som man blandar med druvsocker som tiken får ljummen när hon behöver få extra energi.

Det var det hela för idag.

Kommer bli oftare uppdateringar framöver nu.

Önskar er en skön kväll..

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

31 December 2014

Vi önskar er alla ett GOTT SLUT och ETT GOTT NYTT ÅR!!

I dag är detta årets sista dag och en dag som innebär mycket för våra kära 4-benta.

Vi kommer gå ner i dotterns rum i källaren med våra 4 flickor och vara där under tiden det smäller som mäst.

Idag går vår mamma Maali in på (Dag 56) och då är det snart dags för hennes sista vecka som är V9.

I går mätte vi Maais mage som mest ändrat form men mäter 91cm nu.

Den kommande veckan nu kommer vi börja göra i ordning det sista i valprummet för henne.

Men i morgon kommer det ännu en valp spekulant familj på besök.

Tänkte visa er temp kurvan, kommer visa den en gång till i närsta vecka. Då kommer jag även förklara lite mer vad den har för innebörd.

 

Vi har även varit inne på Apoteket och djur affären och införskaffat lite bra att ha saker innan och efter valpningen. Bla avmaskningen för tiken och valparna när de är ca 10 dagar gamla. MYCKET viktig att man gör detta med valparna.

Canicuren är för att hjälpa tikarna om de blir dåliga i magen framöver.

Valpersättning alltid bra att ha.

Nu önskar vi er alla en fortsatt fin kväll.

OCH

GOTT NYTT ÅR!!!

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

29 December 2014

HURRA HURRA HURRA!!!!!

DAG 54

Nu har vi varit och röntgat flickorna samt vaccinerat de med andra herpes vaccineringen.

Och härligt nog fanns det små valpar inne i bägges magar.

Här ser ni en bild på Maalis små bebisar de såg ca 6 stycken.

Man kan räkna på två olika sätt. Antingen skallar eller ryggrader. Jag tycker det ser ut som 7-8 men vi får väl se

Vi vägde henne med och hon vägde hela 39 kilo. Men hon har en helt annan kropsform än Ängla oc grund vikt.

Nu börjar verkligen ned räkningen hualigen vad spännande.

Snart skall det införskaffas höna till hönskoket som tikarna får vid valpningen tillsammans med druvsocker och lite flytande kalk ibland.

Har inte mätt henne denna gången, får bli till nästa gång.

Kramar från lycklig matte och Maali

*****     *****     *****     *****     *****

27 December 2014

I dag harMaali gått hela (Dag 52) och jag tyckte det var lite roligt att få mäta henne samma dag som de andra 2 dräktighterna så det gjorde jag i kväll. Och visst hade hon växt lite till nu var hon 90cm om sin lilla mage.

I dag har de haft uppvisnings fyrverkerier i byn under 1 timme, jag hade planerat att åka iväg med hundarna under denna timmen men jag gick och halkade på en isfläk och slog i samma ben ännu en gång så vi fick vara hemma. På måndag blir det doktor besök för mig med.

I dag har sonen och svärdottern varit på mellandags rea och då skickade jag bud på lite saker bla 4 olika nya naglack, 2 nya plädar och en ram till Änglas championat diplom. Så i morgon när vi haft valpköpare besök skall det göras i ordning och sättas upp på väggen tillsammans med de andra diplomen.

Nu sängen.

Kram

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

26 December 2014

 

7 Fullgångna veckor !!!

I dag går Maali in i vecka 8 av sina 9, Nu är det bara 2 veckor kvar innan de nya små pärlorna anländer.

Idag är Maali på (Dag 51) och vid dag 52 i första dräktigheten var hon 87cm och andra valpkullen 92cm så hon ligger i samma storlek eftersom idag mätte jag henne på middagen till 88cm så nu växer det för varje dag.

I går hade vi två familjer här på besök, alltid roligt att träffas och så roligt att höra att de följer vår dräktighets dagbok.

Vecka 8

Livmodern är nu mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är ca 15 cm långa.

I morgon skall vi har fyrverkeri uppskjutning i en timme här i byn. Så jag har bestämt att vi skall åka iväg med hundarna under den timmen allt för deras skull, tar INGA risker.

Och på söndag kommer det ytterligare en valp familj på besök och sedan på måndag är det äntligen dags för röntgen av de båda.

Önskar er alla en fortsatt fin jul

Kram

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

JULAFTON

God jul på er alla!

Idag är det då äntligen doppare dagen.

Dagarna gå ju så fort och i morgon får vi ytterligare 2 familje besök, och det skall bli så roligt.

I går kväll mätte vi Maalis mage och visst ökar den i fin takt, viktigt att inte över göda tiken så att valparna blir för stora i magen och det blir då svårt för tiken att få ut de. För växer i kapp gör de. Maalis mage mätte hela 84cm och det känns jätte bra. I går hon ju in i (Dag 49) och det är nu dessa 2 veckorna som de växer som mest.

Maali mår jätte bra och är kroniskt hungrig. Skall nu i dagarna försöka fota deras små mager nu när tiden finns lite mer att ta av.

Men nu önskar jag er en fortsatt fin julafton.

Kramar

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

21 November 2014

När fjärde ljuset brinner

vi hämtar julegran

och alla människor räknar:

dan före dan före dopparedan

Tänk snart

JULAFTON

Idag har Maali gått in i (Dag 46) och nu är hon helt inlagd på mamma/valp maten.

Ett foder som ju valparna får efter att de blivit “in matad” på mousen och som de äter fram till veckan innan de flyttar då de går över på sin valp/junior mat som de äter fram till 1 år och röntgen.

Nu har vi fått 2 nya familje träffar in planerade i jule tid, en juldagen och en familj den 28/12 och bägge har önskan om Maali valp. Så vi får se vad som finns där inne.

Idag var vi på IKEA och handlade in 2 nya valp leksaker en till Maalis och en Änglas valpar.

Men nu önskar vi er en fortsatt fin kväll och så ses vi på Julafton.

Kram

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

19 December 2014

Och snart juafton…

Och snart dags att räkna dan före dan ramsan.

(Dag 44)

Bara 20 dagar kvar tills denna dräktighets dagboken är slut och förhoppningsvis valp dagboken tar sin början. Ikväll har vi mätt Maalis lilla mage och måttbandet slutade på hela 85cm oj oj oj nu växer det verkligen. Så spännande att snart kunna känna foster rörelser där inne, brukar vara Thomas som känner de först på våra tikar.

Vecka 7

Fostren är nu 10cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka att man kan känna och senare också se fosterrörelser genom bukväggen.

Nu går ju dagarna extra fort och speciellt nu när det är jule tid på jobbet. Och ang. jobbet så igår när jag bar ut en låda krukväxter från en blomlastbil trampade jag fel och vred hela knäet så illa så jag fått ett extra ben som kallas “kryckan” inte kul alls.

Annars så mår Maali förträfligt och är oftare kissenödig speciellt på atten vill de bägge damerna ut, klart det trycker på.

Nu önskar jag er en fin kväll.

Kram

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

13-14 December 2014

Nu funderar ni på varför det blir/blev ett dubbel inlägg eller hur?

Jo för i morgon är vi bortresta den ända dagen innan jul sedan jobbar jag varje dag mer än vanligt. I morgon skall vi åka till Upplands Väsby och hämta ett dockskåp ett av mina andra intressen här i livet. Hundarna först sedan dockskåp. Därefter skall vi upp och hälsa på Daizie en av mamma Maalis döttrar från hennes första kull och hennes valp samt familj. De bor i Märsta. Skall bli så roligt att få pussa på henne och hoppas hon känner igen gammel matte som hon brukar göra lilla hjärtat <3<3…

Idag den 13:e är det ju Ljusdrottningens dag LUCIA!!

En av julens finaste dagar älskar Lucior har ett antal kan jag lova.

Idag har vi varit ute på min ena valpköpares tomt en stor inhängnad som man kan låta de bara springa, tugga pinnar och göra vad de vill. Idag är ju Maali på (Dag 38) och nu börjar det verkligen synas att hon väntar valpisar. Magen är lite små hård och mysig. Tog en bild idag då hon ligger på sitt speciella sätt i Biabedden.

Lite speciel stil omman säger så…

I kväll mätte vi lilla magen och nu har det börjat rusa iväg på centimetrarna också. Hela 80cm var hon alltså ökat hela 4cm trot eller ej.

I morgon den 14 december är det 3:e Advent

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och alla bakar kakor

och har ett väldigt styr…

Nu önskar vi er alla en fortsatt fin helg

KRAM

Maali och Eva

*****     *****     ****     *****     *****

11 December 2014

Idag gå Maali in i vecka 6 och (Dag 36) som ni sett har hon blivit bra i sin mage igen viket känns underbart skönt. Mätte Maalis mage i går kväll och den hade inte ökat så mycket i omfång men 1cm till 76cm vilket inte är så lustigt eftersom hon varit så dålig i magen.

Maali har börjat gräva under trappan vilket de även kan göra om de är skendräktiga  men faktiskt tror jag inte hon är skendräktig utan att hon dräktig.

I morgon kommer jag börja öka på hennes mat lite eftersom hon nu går in i.

Vecka 6

Fostren är nu ca 7cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat att förbenas.

Pälsen börjar växa runt dag 45.

Maali har nu gått mer än halva tiden och hennes kropp har börjat ändra form man känner en förhårdnad mage när hon står uppe med framtassarna i soffan och det är så mysigt. Hon sover mycket och leker gör hon inte vilket inte är något hon brukar göra i vanliga fall heller. Hon är extremt mat tokig och det är hennes största och ÄNDA intresse just nu MAT MAT!

Det var lite från idag.

Önskar er en fin dag.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

9 December 2014

Hejsan !

Tänkte bara i ett kort inlägg berätta att Maali är mycket bättre i sin mage och det känns bara så underbart skönt.

Idag är hon ju på (Dag 34) och har nu gått mer än halva tiden och man riktigt undrar var tiden tagit vägen. I morgon fyller gubben är och det skall vi fira lite tänkte jag. Samtidigt är det ju Nobelfesten på Tv så eftersom Thomas jobbar kväll tittar hustrun på vackra klänningar, god mat och blomster uppsättningar.

Önskar er en fin kväll

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

8 December 2014

God morgon på er.

Maali har haft ett tufft dygn som vi nu hoppas på ligger bakom oss.

I söndags natt blev mamma Maali riktigt dålig i magen, hon kräktes inte utan var så lös i sin mage att det sprutade. Antagligen har hon fått eller plockat åt sig för mycket av de andras gotter i helgen. Så efter att ha varit ute varje timme så fick magen vila i stort sett hela går dagen. Hon fick dock vid middags tid 4 CANICUR tabletter som för mig är guld värda.

Det är ett naturligt medel som man även kan ge hundvalpar fast då i pasta form.

Maali är idag på (Dag 33) och jag skall erkänna att jag blir orolig för de små som vi hoppas på finns där inne. Mycket kan hända och nu fortsätter väntan. Men i natt har det varit mycket lugnare men jag ger henne valpmouse och lite ris samt tabletterna ytterligare en dag. Vill vara försiktig med hennes mage. Saken är ju att hon är VRÅLHUNGRIG trots allt  inte lätt att hitta en balans gång för hon vill HA mat!! Och allt annat gott.

Önskar er alla en fin dag.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

7 December 2014

och

2:a Advent

God kväll alla!

Nja då skall vi se lite om vad som hänt sedan sist jag plitade ner några rader här.

På kvällen samma dag som jag skrev det förra inlägget mådde Maali ordentligt illa, det svaldes och svaldes och hon riktigt tuggade i sitt sväljande. Och UT skulle hon med besked.

Annars har hon ätit med glädje så där är det inga problem.

Idag är Maali på (Dag 32) och jag tog fram måttbandet och mätte den lilla magen igen. Denna gången visade måttbandet 75cm vilket visar att hon ökat hela 2cm sedan sist. Vilket känns riktigt possitivt.

Idag har vi haft ytterligare 3 riktigt härliga familjer på besök, en riktigt valpköpare dag. Och bättre kunde vi väl inte få. 1 tik, 1 hane och en som är “frittval/valp” Fin blomma fick jag och de 4benta fick varsit mycket populärt öra. TACK Kristin och familjen.

Men nu väntar soffan och lite middag.

TACK FÖR IDAG

Maria, Kristin och Annika med familj.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

5  December 2014

Idag på (Dag 30) kom det första för oss tecknet på att vi tror att mamma Maali är dräktig. 

Var tvungen att uppdatera detta för er.

I natt skulle hon och Ängla ut som vanligt kan jag väl säga efter varje natt nu, men i morse vid 5 när Thomas gick upp stod hon och hulkade vid dörren och hade jätte brått ut. Det är vid denna tiden hon mått illa vid de andra dräktigheterna. Så berättade hennes uppfödare en gång i tiden att deras tikar gjort med.

På söndag kommer det 3 st familjer på besök som jag berättat innan och 2 av de är intresserade av han valp och en är intresserad av tik valp från antingen Maali el Ängla det skall bollas då vilken det blir. Ännu en gång är det han valparna som är mest eftertraktade men det som är så härligt och gör mig så glad det är att jag har minst 2 st denna gången som jag tänka sig vilket som.

Men nu önskar vi er en fin helg.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

4 December 2014

God morgon alla som följer oss av olika skäl!

Torsdag i dag…och ytterligare en vecka har gått för Maali i hennes dräktighet.Hon är idag på (Dag 29)

Igår kväll mätte jag Maalis lilla mage och trot eller ej hon hade ökat 1cm i omfång 73cm. Nu är det inte meningen att tiken skall öka något nämnvärt de första veckorna, jag har inte heller ökat på hennes mat utan hon får det samma.

Maali äter och mår bra tycker jag visst vissa dagar får jag känslan av att hon mår lite illa och hon repar gräs strån som en häst och som idag då hon stod och svalde och svalde men maten skall ner som vanligt. Maten är just nu A och O i hennes liv kela vill hon i massor och vara nära. Det är så mysigt. Känner igen henne från hennes förra dräktigheter. Så nog tror jag att mamma Maali är dräktig, men det får tiden 100% utvisa.

Vecka 5

Embryot liknar nu en hund och kallas för foster. Ett beagelfoster som är trettiofem dagar gammalt är ca 35mm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen, och ytteröronen som täcker öronöppningen. Man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu också blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att denna får ett mer jämntjockt utseende.

På söndag kommer det 3st olika familjer, ja det blir en heldag med valpspekulanter och vi ser verkligen fram emot att få träffa er alla.

Ja så var det det där med att sälja valpar, vi är alla olika som uppfödare vissa av oss vill ha våra valpköpare på nära håll medans en del andra inte har den önskan. Har funderat lite på min syn på valpen framtida adress. Jag ordnar ju valpträff ibland planerad och ibland spontan som HOPE kullen fått vara med på och en kennel träff med målet om en gång om året Jag har inga krav på att valpköparen skall komma MEN min önskan är det. Där emot har jag som krav att vi skall hålla kontakten inte nödvändigtvis bli bästa vänner men vänner. För mig är det viktigare att känna att valpen är älskad och mår bra var den än bor i “världen” att man har en regelbunden kontakt via mail, sms och telefon samtal att man vet var JAG finns om det skulle vara något. För jag hjälper så mycket jag kan och de frågor som jag inte kan svara på kommer jag att göra mitt bästa för att ta reda på. Valpar är var persons egendom enligt lagen det vet jag men jag önskar och vill gärna att ni försöker verkligen försöker komma på kennel träffarna inte bara för min skull utan även för er så ni får träffa alla i familjen CREAM OF PEARL’S.

Oj mycket allvar…

 

Här ser ni ett litet golden valps foster som är 30 dygn sedan första parningen. Maali är ju i dag på dag 29 så i helgen kan jag tänka mig hoppas jag att det ser ut så i hennes mage.

Nu önskar jag er en fin dag.

KRAM Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

1:a Advent

30 November 2014

Idag är det första juldagen innan själva julafton.

Inte mycket har hänt sedan jag skrev sist och jag har inte mätt Maalis mage idag som är (Dag 25) utan väntar några dagar.

Idag har det varit julskyltning här i byn så då hade de fyrverkeri och eftersom jag är extra daltig med flickorna nu när de är parade så stoppade jag in de i bilen och körde ut en runda medans de sköt så ringde husse när de var färdiga.

Här nere ser ni Maali i bentuggar ställning en favorit för henne att ligga i BIA bädden med rumpan upp i vädret.

Nu önskar vi er en fortsatt fin advent.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

28 November 2014

God morgon på er!

Idag är det fredag igen och Maali har gått in på (Dag 23) i sin 4:e vecka av dräktigheten. Ännu är det för tidigt att veta om hon är dräktig eller ej, för på en hund kan man inte ta ett graviditets test som på människor för en dräktig tik har samma hormoner som en skendräktig (inbillnings dräktig) tik. Utan det är bara att vänta vänta och åter vänta.

Men i går kväll mätte jag henne för första gången under denna dräktighets dagboken, samma tillfälle som vid hennes första dräktighet. man lägger ett måttband strax bakom revbenen på tiken. Nu i början mäter man ca 1 gång i vecka för det händer inte så mycket omfångs mässigt. Hon var (72cm) om sin lilla magen ännu så länge men vi hoppas på att vid nästa mätning har centimeter antalet ökat…

Här kommer lite från Valpnings boken om vad som händer under denna vecka som kommer.

Vecka 4

Livmodern är markant förstorad. Embryot är 17-27mm. Första förbeningen ses på huvudbenen.Ögonen syns tydligt och man anar öronens plats liksom de båda spenraderna. Vid bukpalpation är fosterblåsorna ovala och cirka 25 mm stora.

I onsdags hade vi framtida valp spekulanter på besök, de vill gärna ha en liten Maali tjej så nu hoppas vi på att det finns både små prinsar och prinsessor där inne.Alltid lika pännande att se vad som kommer ut, inte som i människor världen där man kan få veta och tom bestämma vad det skall bli för kön på den/de.

Ja hur beter sig Maali då? Ja hon är konstant hungrig, har inte visat tecken på illamående denna dräktigheten heller förutom att hon åt en del gräs innan i veckan men det är inget ovanligt för henne. Hon vill ha mycket kontakt och närhet.

Men nu är det snart dags för jobb så vi önskar er en fortsatt fin Fredag.

Kram Maali och Eva

***** ***** ***** ***** *****

25 November 2014

(Dag 20)

I dag har Maali gått 1/3 av sin dräktighet det är nu vissa tikar kan visa de första tecknen att de är dräktiga men eftersom Maali inte visat det vid sina andra två dräktigheter förväntar jag mig inte det denna gången heller. de tecknen man kan se kan vara tex illamående. Men som sagt maten slank ner som vanligt och tigger gör hon. Men en sak som jag känner igen sedan tidigare det är att hon dricker mer än vanligt och så har hon gjort tidigare med.

Dagarna rullar på och i morgon kommer det en ny familj på besök, denna gången från Malmö. Så kul att träffas efter flera mail.

Eftersom det är mycket nu både på jobbet och hemma har jag bokat tid till röntgen och 2:a herpes vaccineringen  det kommer ju bli i mellandagarna så bästa att vara ute i god tid eftersom detta inte är en akut sak utan planerat besök.

Till helgen skall jag börja mäta mamma Maalis mage.

Önskar er en fin vecka

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

21 November 2014

TIGGER TIGGER OCH TIGGER !!!

Maali hon bara tigger MAT är verkligen prio 1 och hon missat inte en skåpsdörr i kylskåpet som öppnas. Full fart in i köket.

I dag är det hennes (Dag 16) sedan första parningen och hon har gått in i vecka 3 nu. Lite om vad som händer under denna veckan kommer här.

Vecka 3

Zygoterna fördelar sig jämnt mellan livmoderhornen och fäster vid livmoderväggen (implantationen) nitton till tjugo dagar efter befruktningen. Livmodern är lindringt förstorad och fosterblåserna är tydligt åtskilda från varandra. Embryot som ännu bara består av ett antal celler är cirka 5mm långt. Vid palpation av livmodern är fostrerblåsorna runda och ungefär 12-15mm stora.

Under denna veckan kan ibland tiken må lite illa då äggen sätter sig i livmoderväggen och då brukar jag vara försiktig med tiken.

Just nu går det mycket kennel hosta här omkring så jag är extra försiktig nu. Inga onödiga utflyckter för någon av de och inga hundkompis besök. Är tiken dräktig kan hon mista hela kullen med sin”kikhosta” som man kan likna det med.

Vi har även haft härliga familjer som bokat in sig på besök under månaden som kommer, Nägra vill ha mamma Maali valp och en del hennes dotters valpar, men i vilket fall som helst så är det både kul och spännande med nya familjer.

I nästa vecka skall jag börja mäta Maalis mage, brukar göra det framöver lite kul att se om hon ändrar sig något och i så fall hur mycket och om det blir samma mått som de andra 2 kullarna hon haft sedan innan. Då var det 9 och 10 valpar så måtten var snarlika.

Nu säger vi God natt

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

18 November 2014

Dags för Herpes vaccinering av bägge tikarna, vi har ju en bit att åka till vår veterinär så vi tog beslutet att ta herpesvaccinationen nu på bägge tikarna.

Ja för jag tycker att det är en viktig sak att göra och har gjort det med alla mina tikar som parats.En del uppfödare anser det är onödigt men vi är alla olika.

Dödligt för nyfödda

Hos nyfödda valpar är smitta med herpesvirus förödande. Smittan förs över från tiken under dräktigheten, vid valpningen via blåsor i könsvägarna eller via nässekret efter valpningen. Orsaken till att just unga valpar blir så sjuka är bland annat att valpar som är yngre än två till tre veckor inte förmår reglera sin kroppstemperatur och därför lätt får lite undertemperatur. Låg kroppstemperatur gör det möjligt för herpesvirus att spridas från mun och svalg in i blodet och orsaka en allvarlig infektion i många organ. Vanligtvis dör alla valpar i en smittad kull. Valparna blir slöa och slutar dia. De gnäller och ömmar ofta över buken. Ofta ses ett tjockt näsflöde och små blödningar på slemhinnorna. I slutstadiet, som vanligen inträffar inom två dygn från de första symtomen, “paddlar” valparna med benen och kan få sträckarkramper.

En del valpar överlever det akuta stadiet, men får ofta bestående centralnervösa skador. Diagnosen ställs med hjälp av obduktion där typiska punktformiga blödningar och gråaktiga fläckar (anhopningar av inflammatoriska celler) ses i de flesta organ. Smittan kan ibland överföras från tiken till fostren under dräktigheten och kan då orsaka abort eller dödfödsel. Detta sker troligen främst när tiken nysmittas under dräktigheten. Det finns experimentella studier som visar att risk för fosterdöd och abort är störst om tiken smittas med herpesvirus i mitten eller slutet av dräktigheten.

Maali är idag på (Dag 13) och har i morgon gått 2 hela veckor och går ju sedan in i vecka 3 det är ju nu äggen når livmodern för att sedan sätta sig fast en period då jag låter likarna inte utstättas för några negativa händelser. I slutet på nästa vecka kan en del tikar visa ett visst illamående men nu tillhör ju Maali inte de tikarna som har mått illa i sina 2 andra dräktigheter. Så vi får väl se.

Nu önskar vi er en fin dag

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     ***** 

16 November 2014

Nu har Maali gått in i sin andra vecka av 9 och (Dag 11) från första parnings dagen.

Vecka 2

Zogoterna passerar långsamt genom äggledarna och når livmodern tolv till sexton dagar efter befruktning.

Detta händer enligt Valpningsboken.

Ja dagarna går så fort, vi har ju redan haft en familj på besök och helgen 2:a advent kommer det ytterligare 2 familjer samt kommer det en familj mellan jul och nyår. Det är så spännande att få lära känna de nya familjerna. Vi hoppas bara att de kommer tycka om oss och våra pärlor. Men men man kan bara göra sitt bästa.

Nu till mamma Maali, Maali mår kanon bra och har nu slutat löpa. Tycker hon blivit näst intill hysterisk i mat.Visserligen har mat alltid varit en viktig sak i hennes liv, men ändock tycker jag att det är lite väl mycket.

Spännande tid framför oss.

Hoppas ni får en fin kväll

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

12 November 2014

Nu ligger kullen ute på Goldenklubbens valphänvisnings sida.

Kram ha en fin kväll

Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

11 November 2014

(Dag 5)

Ja nu har det gått 5 dagar sedan Maali parades första gången, snart en hel vecka var tar tiden vägen?

Maali hon är snart på väg ur sitt löp och ännu är det förtidigt att se någon förändring i hennes beteende, MAT har hon ju alltid älskat så även nu.

Detta är ju hennes 3:e dräktighets dagbok och extra spännande att jämnföra de tre.

Detta händer under den första veckan inne i hennes lilla mage..

Vecka 1

Äggen (zygoterna) genomgår en intensiv celldelning i äggledarna under de första dagarna efter befruktning.

  Nu önskar vi er en fortsatt fin kväll

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****  

8 November 2014

Lördag kväll och förlåt för min sena uppdatering vet ju att ni är flera som väntar på det..

Ja som sagt i går kväll körde jag och Thomas upp för 2.a gången upp till Tidan 2 mil norr om Skövde. Enkel resan 3,5 timme, så det var många mil på vägen under dessa 2 dagarna. Men vad gör man inte när man hittar just den hanen man vill ha till sin tik.

Magnus som han kallas är en helt underbar hane med massor av livs glädje på ett härligt sätt, glad och snäll. När vi kom upp i fredags kväll satt han med matte Lena och väntade så tålmodigt på Maali och vi han bara släppa in henne till honom så blev det häng, ingen hjälp där inte bara smack… 10-15 min häng denna gången med.

I dag (Dag 2) efter första parningen så ligger Maali så nöjd här hemma, sover mycket och vill inte att de andra skall lukta henne där bak för då talar hon om att hon vill vara ifred. Ännu har hon ca 7 dagar kvar i sitt löp för hon blev ju parad på dag 12 och 13. Nu börjar den eviga väntan.. Väntan på det minsta av tecken, vi skall boka in tid för herpes vaccinering framöver med.

Nu önskar vi er alla en fortsatt fin kväll och helg, och glöm inte Farsdag i morgon.

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****    *****

7 November 2014

God morgon på er, förstår att det finns personer här som undrar hur det gick och vad Maali hade för progg värden.

Ja som ni ser blev det lite smått panik, varför jo för Maali har aldrig legat så högt på Dag 12 i löpet så det var till att ringa gubbe och han fick ledigt 1,5 timme som tur är förbereder han sin chef och jobba kompisar ett bra tag innan.

Nå väl vi tar det från början kanske, halv nio på morgonen var vi i Våxtorp hos vet. Linda för blodprov.

Maali var som vanligt duktigheten själv och underbar hos vetten. Hon bara hoppar upp och lägger sig ner och väntat tills det är klart. Får alltid så mycket beröm för att hundarna är så lätta och snälla att ha att göra med, det värmer en mattes hjärta <3<3. Sedan var det dags att köra till Halmstad med provet och vänta in sms svaret.

Sedan när man fick det var det bara ringa hanhunds ägaren att vi var på väg att lätta ankar och beräknade vara framme hos de vid 17-tiden då det tar drygt 3 timmar att köra upp.

Självklart blev det ju stopp på vägen, bla i ett snö täckt landskap norr om Jönköping. En lupin blommar så fint i snön..

Nåväl väl framme hade det mörknat, men vi han bara ut ur bilden var hundarna helt tagna av varandra. så in i inhängnaden och efter 2 försök fixade Magnus det så super bra själv och Maali var sååå nöjd kan jag lova. Ägarna var enig med mig att det verkligen var rätt ti för det sa bara SMACK så satt ha fast men av säkerhets skäl lade vi koppel på de lättare att ha koll på de.

Inte lätt att få bild bevis men med blixt blev det en ganska bra bild, trots ögonfärg på Maali stackaren.

Ett bra häng på 10-15 minuter så jag är super nöjd.

Så i kväll styr vi kosan upp igen för en parning till sedan är det bara att VÄNTA.

Massa kramar Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

5 November 2014

Ja i morgon bitti 8,30 kommer vi vara i Våxtorp för blodprov tagning, sedan kör jag och Maali till Halmstad för inlämning av blodprov och sedan är det bara att vänta, vänta och VÄNTA Lååååånga timmar innan det plingar i mobilen med resultatet, och kan säga att ibland tror man att nu är det på G och då är värdena låga men så ibland är de högre än man trodde och då är det bara att styra kosan till pojkvännen för kärleks möte,

Progresteron prov tar man för att få reda på när och im hon har ägglossning, vid ägglossning då ligger progg provet på ca 15 nmol/l

och när det är som bäst att para ligger den mellan 15-35 nmol/l.

Maali har nästa slutat blöda och då vet man att det är på G..

Önskar er alla en god natt och att ni håller tummarna för oss i morgon

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

2 November 2014

Ja jösses vad jag har rört ihop det med mina beräkningar, har en ny almanacka så jag har missat 1 dag i beräkningarna under 2 veckor så fredagen den 7 november är Maali på dag 13 den dagen då hon brukar paras vilket innebör att hon idag är på dag 8 i löpet så nu blir det akut omändring på blovprovs tagningen, skall ringa Våxtorp i morgon och byta tid till Torsdagen dag 12 för provtagning och ev. på fredag kommer vi köra och para henne.

Nu har ju även våran andra tik hennes dotter Ängla börjat löpa vilket innebär att vi har 3 som löper.

Har haft flera som visat intresse för en valp både på mail och i luren vilket verkligen är super kul så nu hoppas vi på många glada familjer i januari.

Inte mycket nytt idag så vi höres.

Massa kramar Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

30 Oktober 2014

Ja då har det gått ytterligare några sega dagar sedan jag skrev sist. det känns som om dagen för provtagning är långt borta fast jag vet att rätt som det är så är dagen D där. Det har börjat märkas på Maali att hon löper, hon är på “G” och busig. Har också lagt in annons på kullen och har nu fått en hel del som är intresserade av en Maali valp, men som sagt vi vill ju träffa alla innan vi lovar de valp.

Maali är som vanligt när hon löper helt tokig i mat, har full koll på våran mat. Hon revirar mycket ute med.

Nu önskar vi er alla en fin Alla Helgona Helg

Kram Maali och Eva

*****     *****     *****     *****     *****

27 oktober 2014

Idag på dag 2 i löpet har jag sett det första blodet hos Maali, men efter att ha sett i Thomas säng från i går kväll fanns det några blod droppar på lakanet, så troligtvis började hon löpa under går dagen. Så i dag har jag varit i kontakt med hanhunds ägaren och berättat att nu äntligen har hon börjat löpa. Sedan har jag även räknat lite på dagarna då det ev. kan vara dags för parning och det progresteron prov ( progg prov) som vi skall ta på henne för att se var hon ligger i ägglossningen. Har bokat tid i Våxtorp fredagen den 7 november på morgonen sedan kör vi till Halmstad med blodprovet och väntar in sms på provsvaret som vanligtvis brukar vara klart vid middagstid.

Idag har jag även börjat ge henne HT 42d foder detta foder får hon från första dagen tiken löper till dag 42 i dräktigheten då man går över till ett annat foder,

Nu händer det inte så mycket innan den 7:e då progg provet skall tas utan bara vänta.

Har meddelat de valpköpare som visat intresse fram tills nu.

Allt för denna gången, vi ses

Kram Maali och familjen