Cream of Pearl's - Uppfödare av Golden Retriever och Cocker Spaniel

Dräktighets dagbok med bla vår resa till Frankrike..

Denna dagboken är en blandning av fakta och frustrerande tankar,

   Bonjour Madam, Bonjour Monsieur  

Här nedan kan ni följa vår resa, har ni frågor maila mig gärna

******************************************************************

12/4-2011

Tänk nu tar denna resan slut och nästa börjar.

Men först vill jag TACKA dessa tre personerna som under dessa timmar hjälpte mig på många sett.

“Valpmorskan” Birgitta det finns inte ord för den tacksamhet vi känner för det du gjort för oss i natt. Kommer ALDRIG att glömma det.

Irene på kennel Charmally (Pärlans uppfödare) för ditt lugna svar när jag ringde i panik då första valpen kom i raket fart och innan Birgitta hunnit hit.

Nina på Kennel Golden Niro (Amys uppfödare) och Annica på Guldglimmans kennel för alla råd och “peppningar” under dräktigheten och inför valpningen.

Det är guldvärt med sådana vänner när man skall ha sin första kull valpar.

Och nu tänkte berätta lite om de 9 juvelerna som fötts på Kennel Cream of Pearls.

Efter ett långt långt för arbete så gick själva valpningen kanon snabbt.

Ängel Valparnas tur ordning!

19.05   Hane    436g

19.40   Hane    466g

20.08   Tik   322g

20.20   Tik   427g

20.45   Hane   325g

21.34   Hane   215g

21.56   Hane   481g

22.10   Tik   343g

22.54   Tik   388g

Hane nummer 4 som är “lillebror/mussepigg” till smeknamnet är den mest energiska av de alla. En sådan kämpar vilja.

Fler bilder kommer..

Kram Eva och maali + de 9:o

11/4-2011

******************************************************************

Nu har de 9 guld klimparna kommit.

5 hanar och 4 tikar.

Mor och valpar mår bra.

Mer uppdateringar och bilder kommer i morgon.

******************************************************************

18.03

Tempade Maali vid 16 då var den nere på 37,2 igen och nu tempade jag henne igen då var den uppe på 37,5 så ligger det till nu. 

******************************************************************

13.20

Efter att ha legat på 37,1 – 37,2 i 30 timmar så har den börjat gå uppåt nu låg tempen på 37,5.

Hon har ätit lite ris och höne kraft vid 11 och dricker mycket. Vill ofta ut och kissa.

Hon ligger en hel del i sin låda och verkar trivas i den.

Återkommer när det blir förändringar.

Kram Eva

******************************************************************

Klockan är nu strax efter 6.00 och det är dag (61)

Inget är som väntans tider, i natt har tempen legat på 37,1-37,2 hela natten. Tempen har nu legat mellan 37,0 och 37,3 i ett dygn.Hon har velat gå ut varannan timme och nu på morgonen var hon lite lösare i magen. Hon går runt och gnäller och gnäller och det märks att hon har ont. det blir högre och högre.

Hon dricker bra fortfarande.

Jag har varit ute med henne en lite runda nu på morgonen, den ända som är trött det är jag och de andra 2 hundarna..de har inte sovit mycket i natt de heller.

Återkommer närmare middag..

Kram Eva o Maali

10/4-2011

*******************************************************************

18,16 är klockan nu.

Har tempat Maali 2ggr sedan sist, vid 14.30 då var tempen nere på 37,2

Och nu kl 18.00 tempade jag henne igen då hade den sjunkit ytterligare 1 grad till 37,1

Jag har klippt henne under magen och på byxor och svans, har också klippt klorna på henne.

I kväll fick jag i henne 1,5dl foder kulor med en rå ägg gula i.

Hon vill gärna ligga ute i solen och i sin håla och när de andra hundarna närmar sig hålan morrar hon på de. Så nu har vi stängt av hennes håla och har koll på henne.

Allt för denna gången, bara att vänta.

Kram Eva

********************************************************************

Klockan är nu strax 13.00

Jag tempade Maali vid 9.30 igen då låg hon på 37,2 har velat vara ute emellan åt och försöka gräva under trappan till altanen.

Kl. 12.15 tempade jag henne igen 37.3 och denna gången fick jag inte i henne mer än ca 0,5dl foder kulor trots att hon fick gräddfil på. Tror de stackars kulorna slank med utan mening med gräddfilen.

Hon sover mycket nu och magen den arbetar i takt med hennes snabba andning.

Återkommer senare under dagen.

********************************************************************

Söndag morgon dag (60) den dagen har jag räknat från sista parnings dagen men är det första gången som vi provade (inget häng men ordentlig tömning) så är hon i dag (62) så nu börjar det hända lite saker här hemma tror jag minsan.

I går på morgonen började jag tempa Maali, då låg hon på 37,7 åt bra som vanligt..

I går kväll precis innan jag gick och lade mig var den uppe på 38,2 men hon tiggde inte lika mycket som hon brukar (låter förfärligt) ville ut istället.

Idag på morgonen när jag tempade henne låg hon på 37,0 (kollade 2ggr) och efter mycket fjäskande så åt hon kanske 1dl av sin frukost, så då blev det en ägg gula på resten och då slank det andra ner med men inte i något snabbt tempo utan en lite kula i taget.

Idag kommer jag klippa av henne en del häng under magen och under svansen (hon har aldrig haft så mycket fin lång päls innan)

Jag har också mätt henne idag, (93cm)

Just nu är det ingen super aktivitet på de små där inne,

Vid 12 skall jag tempa om henne då skall vi se vad hon ligger på och i kväll skall jag koka höna till kraften.

Återkommer med uppdateringar.

Kram Maali och Eva

8/4-2011

Dag (58) Tänk vad tiden rusar iväg nu.

Maali ligger fortfarande på (91cm) och nu ser man med blåtta ögat riktigt hur de sparkar där inne. Rätt som det är är det på ett ställe, sekunden senare på ett annat. Så härligt att det är full aktivitet där inne. Maali har börjat vänja sig vid de nu bryr sig inte alls när de sätter igång bara sover vidare. Ca 5 dagar kvar bara..

Idag har jag varit och fixat en öronsugare/till öronvax ni vet kan vara bra att ha.

Rund staven som skall vara i valplådan är målad och på plats.

Maali går med på de dagliga turerna, och hon äter som en häst 3x3x3dl valpfoder och är ändå hungrig. Tigger så fort någon har en matbit i handen, känner lukten på mat lång väg.

Nu önskar vi er alla en fin kväll.

Kram Mallan och Eva

6/4-2011

Då har Maali gått in i sin sista vecka, hon är nu i dag (56) Mätte hennes mage idag för jag tycker den växer under tiden som jag tittar på den känns det som. Hon var idag (91cm). Nu har nedräkningen börjat.

Jag har också införskaffat i mjölk ersättning och i engångs handskar. Ringt försäkrings bolaget och kollat upp hennes försäkring. Allt ok.

Maalis favorit sov ställning. På mage.

Börjar bli lite tröttsamt detta här tycker hon nu, det syns.

Man känner små buffar inne i hennes mage när man lägger handen försiktigt på hennes mage.

Du får gärna klia min mage säger Maali…

Allt för idag.

Kram Maali och Eva

5/4-2011

God morgon på er! Ja då har det gått ytterligare några dagar sedan jag skrev sist. I dag är Maali i dag (55) och i morgon går hon in i sin sista vecka V.9. Mätte henne idag och hon har vuxit ytterligare lite till (89cm) undrar om hon växer mer?

Vi har dragit ner på promenaden eftersom man märker att hon vill mer än hon orkar. En liten gullig händelse från i går som verkligen vittnar om detta var när jag tog Amy och Pärlan i koppel och skulle ut och cykla, tillsaken hör ju att jag brukar cykla med alla tre samtidigt i vanliga fall. Men nu går det ju inte så Alex skulle ta henne på promenad i stället. N vi kommer ut till cyklen jag och de andra två då hör jag ,

-Nej Maali, MAALI från Alex då kommer Maali runt hörnan i galopp med sin stora mage (som inte gick så fort men det var länge sedan jag såg henne galoppera) och riktigt utstrålar.

-vänta på mig, vänta på mig, jag kommer och de andra blev jätte glada och hon intog sin plats på raden..

Men nej Alex kom ifatt henne och så gick de iväg på sitt håll.

Nepp det var dagens skratt.

Kram Maali och Eva

2/4-2011

Dag (52) i Maalis dräktighet, idag var det dags för mätning av den lille magen. den lille magen är inte så liten nu längre (87 cm) nu tycker vi att de största förendringarna på hennes kropp syns när hon sitter ner tex när hon utför sin favorit syssla tigga och man står bakom henne medans hon tigger och man ser hennes rygg tavla och att hennes ben som alltid så fint brukar sitta under henne nu sitter på varsin sida om henne. Då kan jag lova att man har svårt för att hålla sig för skratt. Lilla hjärte gullet med sin lilla mage..

Vissa andra saker tycker hon också börjar bli jobbigt att hoppa upp i soffan löser hon genom att kliva upp men sedan skall hon ner då tar det längre tid så nu är favorit platseran vid ytterdörrarna där det är svalt och mellan soffan och soff bordet i tv rummet.

Mat är fortfarande en MYCKET viktig del i hennes liv, tror nog att hon kommer äta tills minutrarna före valpning. I allafall så länge det går. kommer inte öka mängden mat mer nu bara ändra i bland foder sorterna mer valp och mindra vanligt foder, Hon äter mycket morötter med det älskar hon och så har hon något att tugga på.

Hon hänger med på de vanliga “lång promenaden” ännu även om jag tror att det snart är dags att dra ner på storleken på den. Nu är ju inte rundan 5km  men lagom ändå.

Jag har också bestämt mig för temat på valp kullen det blir ANGEL efter Ashbury Angel Heart som valparnas pappa ju heter. En del har valparnas namn i bokstavs ordning att deras kullar börjar på en viss bokstav men jag kommer ha tema namn på mina valpar istället.

Det var allt för idag, ha en fortsatt skön helg.

Kram Maali och Eva

31/3-2011

God morgon!

Ja då har det gått ytterligare några dagar, och Maali är på dag (50) Idag har jag inte mätte henne , men om man ser med ögonen ser hon ut mer att ha fyllt ut i midjan istället.

Igår hade vi ytterligare ett trevligt “spekulant par” och hälsade på. Alla som varit och hälsat på känns kanon bra. Och det roliga är att de har olika “planer och drömmar” för den blivande lilla valpen. Man skall sikta mot stärnorna så når man träd topparna som mina farmor brukade säja.. Så sant så. NU är ju Maali inne i v.8 och jag har efter rådfrågan från mitt foder företag fått inrådan om att byta ut mer av hennes vanliga foder till valp foder, så nu är det mest valp foder. Hon är fortfarande super hungrig.

Maali hänger fortfarnade med på våra promenader först spatserar hon.

Valplådan är också helt OK, skall ta sätta mig och läsa en bra bok med henne där ikväll.

Ha en fortsatt fin dag.

Kramen Maali och Eva

28/3-2011

Ja då var det måndag igen och Maali är i dag (47) magen den växer och växer som en annan uppfödare sa man ser det med blotta ögat nästan cm för cm.. Så idag tog jag och mätte henne, både 2 och 3 gånger (84cm) !! På väg upp mot 85… Jösses.

Hon äter fortfarande kanon bra, och i morgon skall jag öka med 1dl valpfoder så att hon får 3dl valp och 5dl av sitt eget. Rör på sig i sin egen tack och har börjar vila mer, men promenader det hänger hon med på ändå.

I går hade vi valp spekulanter på besök 2 olika familjer. De stackarna kom när de andra 2 damerna just nu fäller som bara den sin vinter päls innan löpet i slutet på maj. Frågan jag ställde mig var skall de få klappa som vanligt och rikerat att bli ner hårade eller skall vi ha de i ett annat rum “utan hår så gott som det går” med 2 fällande tikar?

Svaret var ganska enkelt valpspekulanterna de fick kämpa mot håret…

Hanarna är populärast så man kan hoppas att det blir några av de med…hihi.. inte bara tjejjer.

Valplådan är helt OK tycker hon så nu skall vi börja träna in den lite mer.

Ha en fortsatt fin dag.

Kram Maali och Eva

26/3-2011

ÄNTLIGEN LITE BILDER

Nu efter kort tagning, nedladning till gamla datorn sedan vidare till skiva och nu öppnad i jobbets dator så kommer här äntligen lite utlovade kort.

Fina Maalis mage

Höna och druvsocker till “kraften”

Vår nya valplåda, blev så nöjd med den..

Maali med sina älskade ben i munnen här med både 1 och 2 stycken. Inte världens bästa bild men den andra blev det en stor röd sol i ena hörnan.

Ha en fin dag

Kram Maali och Eva

25/3-2011

Ja då har vi varit hos veterinären Sara idag, och idag har Maali gått (44) dagar, alltså 6.v och 2 dagar. Maali har fått sin andra herpes vaccinering och så har vi vägt henne. 34,6kg hon har gått upp 4kg! och (80cm) Vi har också röntgat henne och de kunde inte se hur många där var MEN dräktig är hon, och där var en hel del tassar och rygg rader. 🙂

Thomas var lättad över att det inte var en cement klump utan så valpisar. Det sa han till veterinären.. hm.. knäpp jöns 🙂

Nu skall vi också köpa ny säng till valp rummet för soffan som stod där har åkt ut. Nu skall vi fixa med tidningar som tur är så säljer min arbets kompis barn kvälls tidningen så hon har samlat en hel del till mig kan jag lova.

Och 2 stora plädar från Citypet har kommit med posten idag.

Ha en fin helg alla

Kram Maali och Eva (+bebisar)

23/3-2011

Dag (42) och Maali går in i v7, oj vad tiden rullar på.

God morgon kära vänner, sitter här och gör ännu en uppdatering på dotterns dator, Den är inte så stor i bilden ca 15cm x 20cm och man kan inte sticka in en skiva idag. Men lovar att försöka fixa bilder till nästa uppdatering.

Mätte Maali idag runt den lilla magen. 1.5 kubik vovve som min man säger. Är inte hon dräktig så har hon svalt en betong klump sa han. Ja nu är jag till 100% säker på att hon är dräktig, hur många där är vet man aldrig men vid morgon mätningen var hon (79cm) och hon är inte “tjock” bara stor.  Ringde foder rådgivningen om ökningen av foder och nu har jag ökat 1dl valp foder till. Kommer inte ta bort det andra helt utan bara kompletera med valpfodret. Vill inte att hon skall bli för tjock.

Under dessa dagarna sedan jag skrev sist har jag satt i nya batterier i in digetal våg. Och sedan har jag varit och köpt “höna” och druvsocker till “kraften” hönerna var så små och ynkliga (1kg) var så det blev 2 stycken. Och de ligger i frysen nu.

Sedan är det snart dags för Maalis andra herpes vaccination. Den skall ske senast 2 veckor innan beräknad valpning. Och de två sista veckorna innan uträknad dag får hon inte transporteras förutom till veterinär.

Annars så mår damen bra, mycket mat hungrig nu och kissar oftare trycker väl på kan tänkas. Annars följer hon med på de dagliga promenaderna och sakta går det inte.

Det var allt för idag. till helgen kommer det 2 olika valp spekulanter så det skall bli spännnde.

Kram Maali och Eva

20/3-2011

God morgon på er. Som de flesta redan vet som brukar vara inne och titta så har min egna dator (+ smycken) bytt ägare ofrivilligt. Så de utlovade bilderna på lite allt möjligt får tyvärr vänta. Jag kommer göra mitt bästa för att vara så aktiv som det går med att uppdarea min dräktighets dagbok iallafall. och eftersom mitt blogg hotell inte heller gör det den skall så kommer jag försöka hitta en annan lösning till allt som händer.

Men nu till Maali!

Maali går idag in i sin (39:e) dräktighets dag. och nu på morgonen mätte jag den “lilla” magen (76cm) och nu börjar det verkligen märkas att hon skall ha smått. Hennes fina underlinje är som bortblåst. Och hennes bröstvårtor blir större och större. Hon får nu 6dl mat om dagen. 2dl morgon middag och kväll. Den på middagen innehåller 1 dl valpfoder eftersom jag tyckte hon börjde ta av sin egen vikt.

Hon är pigg och glad hänger med på allt utom när systrarna busar runt då hoppar hon upp i soffan för säkerhets skull. Annars så hänger hon med överallt.

I går var jag och handlade lite bra att ha saker i Malmö på internationella utställningen. Tänk så mycket roligt det finns att köpa till valpar fattar inte det.

Valplådan är färdig och valprummet skall börja inredas spännande.

Flera trevliga valp spekulanter/intressenter hör av sig nu. Och de första träffarna är inplanerade.

Ha en fortsatt fin dag.

Kram Maali och Eva

16/3-2011

Ännu en god morgon önskar vi er!

Ja idag går Maali in i sin 6:e vecka och är då i dag (35) tänk att tiden faktiskt rullar på..

I går började jag byta ut en dl av hennes vanliga mat till ett valpfoder som jag köpt. Vill att övergången skall bli bra för hennes mage och eftersom hon äter de andra kulorna bara en och en i taget så håller jag lite koll på att hon får i sig det hon skall. För sin egen mat är inte lika god längre.

Idag mätte jag henne med och hon har inte vuxit så mycket dessa dagarna bara 1 cm till (74cm) men jag tycker ändå att hennes krops form ändrat sig, och Amy tycker hon är jätte tråkig bjuder inte in henne till lek nu längre, inte ens en strumpa kan få igång henne. Men faktiskat igår fick hon ett litet “goldenkick” med Pärlan i trädgården och Pärlan blev så glad. Tänk min syster är tillbaka.

Annars mår hon bra hon somnar ganska tidigt på kvällen och vid sex vill hon UT är så kissenödig..

Har också beställt tid till röntgen och till den andra herpes vaccinationen. Och på lördag skall några saker införskaffas i Malmö. Nästa helg får vi fin besök av valpspekulanter, skall bli kul och höra vad de tycker om vår Maali. Ja flera hör av sig och det är jätte kul.

Ha en fortsatt fin dag.

Kram Maali och Eva

13/3-2011

God morgon på er alla…

Ja då har Maali gått 4,5 veckor av sin dräktighet. Hon är på dag (32) idag. Idag mätte jag hennes lilla mage 🙂 (73cm) har börjat få in känslan av var måttbandet skall sitta nu, och hon står så fint. Nu förstår jag också varför andra uppfödare uppmanat mig till att mäta henne, för det är då man ser det mest, och sedan i vissa situationer så märker man det på hennes mage.Till nästa gång skall jag försöka lägga in lite bilder på henne. Och då skall väl valplådan vara färdig med. Då finns det säkert folk som tänker, VA är hon inte färdig med den ännu, men vänta skall ni få se när den är färdig.

Annars mår hon bra, vi hittade kräk en eftermiddag vi dörren och misstänker skarpt att det var hennes.För hon tar det lungt när hon äter fortfarande. En annan sak som fick mig att skratta var i dag på morgonen då hon låg och gosade lite i våran säng. Rätt som det var lyfte hon upp huvudet och stirrade på sin mage.Det fick mig att tänka på första gången jag kände foster rörelser i min egen mage när jag väntade min barn. Den där lilla fisk/fjärils känslan som helt plötsligt bara swishar till. Ja ni som har varit gravida vet nog vad jag menar. Den lyckokänslan det är.

Hon är mer och mer för sig själv trivs med sig själv. bryr sig inte om de andra när de leker utan ligger i godan ro och tittar på.

Jag har börjat titta lite på valpfoder till henne under hennes 2 sista veckor och självklart lite som är bra att ha.

En annan sak som är rolig är att det börjat höra av sig valp spekulanter. Flera härliga personer som gärna vill komma och hälsa på oss. Nu måste jag börja hålla koll på alla. Det är så bra när de mailar mig så jag har det på “papper”. Sedan finns det ju självklart de som mest är nyfikna de ringer och sedan hör man inte ifrån de igen. De lägger jag ingen energi på.

Nej nu önskar jag er alla en fortsatt fin  dag.

Kram Maali och Eva

10/3-2011

Ja då har det gått ytterligare 2 dagar, I går gick hon ju in i V.4 och i dag är det dag (29) Jag har också mätt Maali igen och då hade hon enligt mina ögon och måttbandet ökar till (70cm) så nu känns det som om min dröm verkligen kommer att bli verklighet. Idag på morgonen efter hon hade druckit vatten, kräkte hon ordentligt. Har fått reda på av hennes uppfödare att de vid flera gånger sett detta hos sina tikar. Men hon ville ha sin frukost ändå, vi får se hur och om den stannar kvar. Fort ner gick frukosten inte men ner skulle den tydligen, hon tyggade varenda kula en och en, det brukar hon inte göra. De andra två var färdiga en bra stund före henne.Hm… 🙂

Igår var jag och köpte material till vår valplåda, den kommer att på två sidor bli 150cm och på de andra 120 ett bra mått som jag fått som tips av en vän. Den kommer att bli 30cm hög på tre “väggar” och på den fjärde blir den 15cm så att tiken kommer in lättare i lådan. Thomas har bestämt att den skall skruvas ihop så att den kan vara lätt att plocka isär eftersom den inte kan stå uppe mellan valpkullarna. Den kommer att bli lindbloms grön i färgen lite som min hemsidas färger. Så fort den är färdig så kommer det en bild på den.

På tal om bilder här i valpdagboken så har jag varit lite snål på de men när det börjar synas på henne eller det händer något kommer det dyka upp kan jag lova er.

Ja tänker ni kanske, tidningar då har hon koll på det? japp det har hon vi får ganska många till min affär så där har jag nu börjat bygga ett lager.

Ha en fortsatt fin dag.

Kram Maali och Eva

8/3-2011

God morgon på er, nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Idag är det (27) dagar sedan hon parades. Och i morgon går hon in i vecka 4.

Maali äter fortfarande som en häst, som på morgonen idag då åt jag min frukost samtidigt som de fick deras då visste hon inte om hon skulle sitta vid mig och tigga eller äta sin mat gick emellan matskål och mig. Tillslut var det hennes egen mat som vann. Så som sagt mår hon kanon bra.

Igår mätte jag henne “rätt” bakom revbenen (68cm) får se om det händer något på en vecka eller inte. Tecknena de kommer och går blir inte riktigt klok på de. Tyckte det verkade som om hennes tuttar lagt ut sig som små mini bulor under de vårtorna som är mellan fram benen, men det är väl bara inbillning det med. Tycker inte hon har lagt på sig i vikt annars och det ska de väl egentligen inte göra ännu heller. En annan sak som jag säkert också inbillar mig är att hon blivit “grövre” inte tjockare utan bara grövre, men det är väl päls det med.

På återseende hoppas jag..

Kram Maali och Eva

4/3-2011

Hej igen, vad har hänt sedan igår ingenting. Just nu känns det som jag så gärna vill att det skall finnas valpar men vågar inte tro det ännu. Känns lite som om det går mig på hjärnan detta nu att leta tecken på alla konstiga sätt. Jag har beslutat mig för att bara låta henne vara. Är det valpar i magen hennes så är där det märks om några veckor. Som det ser ut nu kommer jag inte att göra ultraljud fast det är många som tycker att jag skall göra det. Ta istället en röntgen för att se hur många där är senare när jag vet om hon nu är dräktig. Ultrat kan ju göras annars från dag 28 och idag är det dag (23) Så ännu är det ändå för tidigt. Efter förfrågningar om jag “mätt” henne har jag gjort det igår kväll. 69cm bakom revbenen om jag nu mätte rätt. Och om hennes vårtor är större eller mer rosa har jag ingen aning om, visst kan jag lekande lätt intala mig att visst har de blivit större,o ja de är nästan illrosa i mina ögon. men om det verkligen är så, det vet jag inte. För jag vet inte hur de såg ut innan.

Hon är fortfarande lika mat tokig och vill vara i närheten av allt vad mat heter vem som än har den i sin hand. Och hon tycker om att kela. Ligga hos oss.

Så om det är dräktighet eller skendräktighet vet jag inte det återstår att se.

Ha en fortsatt fin helg.

Kram Maali och Eva 

3/3-2011

Oj vad tiden springer iväg när man tittar här hur länge sedan det var sedan jag skrev sist. Ja dagarna går åt till att lusläsa både hund och böcker samt Internet. Nu är det inte så att jag tittar “på henne” hela tiden bara efter dessa tecken. Ett tecken som jag lagt åt sidan var illamående. Hon var i går (21) dagar sedan den dagen jag personligen precis som de i Frankrike tror var de ultimata parningsdagen torsdagen den 10:e. På kvällen i går när vi satt och tittade på Tv jag o gubben (sent var det) tuggade lite ostbågar som alla hundarna älskar och fick några de med. Efter ett tag skulle Maali ut hon sprang till dörren, sedan kallade jag in de igen, hon lade sig på golvet vid Thomas fötter, sedan reser hon upp fram delen och sväljer och sväljer. Slickar sig om munnen och sväljer och skall UT igen fram och tillbaka flera gånger, hon mådde illa. Kan bara hoppas på att det är av “rätt” anledning. Jag tog på mig kläder och följde med ut för att titta vad hon gjorde. Hon ner för trappan och började “repa/tugga” gammalt gräs som en toka som hundar gör när de mår illa. Sedan efter ett tag gick vi in igen då förjde hon med Amy ut en stund och när de kom in igen då gick hon och lade sig på sin filt och somande var så trött. Vet inte om hon kräkte ute. Men hon mådde lite bättre när hon kom in igen. Hon har ju ätit som hon skall. Även så på morgonen idag.. Så maten skall ner…Nu är det fart igen. Pigg och glad.

Önskar er en fin dag.

Kram Maali och Eva

28/2-2011

Ja idag ser jag ingen flytning kanske var det bara inbillning, man vill så GÄRNA se lite tecken, Har frågat Maalis uppfödare om illamående på hennes mamma och syster och ingen av de mådde dåligt vid 3e veckan/21 dagar. Så det siktar jag också in mig på att Maali inte kommer att göra. Så mat tokig som hon är så kommer hon inte att missa en ända foderkula med mat var så säker. Tänk om man kunde skynda på tiden lite.. Så då kommer tankarna och funderingarna på om eller inte vi skall göra ultraljud???

Ha en fin dag. Kram Maali och Eva

27/2-2011

Ja då har det gått ytterligare några dagar sedan jag skrev sist. I dag är det (19) dagar sedan hon parades första dagen. och idag såg jag lite ljusgrått “gegg” på henne. det var inte mycket men lite såg jag och vid 2 tillfällen. så nu hoppas vi lite mer extra och tror att hon är dräktig 🙂  flytningarna kommer mellan 2,5-3 veckor man kan se en ljusgrå flytning.

Idag var Alexandra och jag på RUSTA och införskaffade 2 stycken fleece plädar en i plommon lila och en i petol (mörk tuskos/grön) dessa skall vi använda till valplådan har vi tänkt. Spännande nu.

Ha en fin kväll Kram Maali och Eva

22/2-2011

Ja då var det ett tag sedan jag skrev här sedan sist. Vad har hänt kan man undra? Maali har slutat löpa helt nu så nu är det skönt att man kan slappna av lite på den delen.Jag vet två saker hon är inte intresserad av några vilda lekar med de andra två hon kan lägga sig och sova i soffan medans det är full lek på de andra, och att MAT är en mycket viktig del i hennes liv. Bla i söndags morse kl halv 5 smög jag upp för jag skulle med en god vän på “hund tur” till Stockholm alla hundarna sov jag skulle bara ta lite mjölk till kaffet och när jag stängde kylskåps dörren satt där en dam och viftade på svansen så mat lycklig som få..Hm… Och idag på morgonen vaknade vi av att det var ett himla liv inne i data rummet där jag förvara hundmaten, då var det en dam som försökte välta säcken genom att gräva på den (har ALDRIG gjort så förr någon av de) Thomas är nästan till 100% säker på att det var Maali och Amy stod bredvid för hade det varit Amy som inte brukar gå upp före halv 8 hade hon stått med huvudet ner i säcken istället och inte försökt välta den först. Ocj innan i vecka gick Maali helt rakt fram till Pärlan och stal hennes brödbit de hade fått var sin Pärlan blev så snopen att hon inte reagerade än.

När man sitter och äter kan hon tigga så mycket att hon t.o.m flåsar.

En annan sak jag märkt med mig själv är att man nästan blir lite av en hypokondriker när det gäller henne, är det fel här elller är det rätt det där.. Tror valp boken kommer vara sönder läst innan detta är över.

I morgon är det två veckor sedan hon parades första gången, fattar inte var tiden tar vägen.

Ha en fortsatt fin dag…

Kram Maali och Eva

17/2-2011

Ja inte har det hänt mycket sedan igår inte. Förutom att det är mer fart i henne igen. Men hon leker inte på samma sätt med de andra två som vanligt, Thomas säger att Amy och Pärlan blevit ett team för sig och det kan jag nog hålla med om, Mallan är pigg och glad och totalt fixerad i mat. Visst var hon glad i mat förr men inte på detta sättet tycker jag. men man glömmer så fort och kanske inbillar man sig med. Nu lämnar hon inte bordet så länge det står mat där.I dag skulle hon ut vid 5 igen som vanligt så det var väl bara en engångs sak att ta sov morgon i går. de andra hundarna är fortfarande intresserade av henne därbak, det har undersökts mycket noga.

Vi har också pratat lite om ev. ultraljud men inte bestämt om vi skall eller inte, ev. väntar vi till röntgen i stället längre fram. I morgon är det slut på löpet så i helgen drar vi till skogs skall bli skönt för de alla att få springa av sig lite. Fattar inte att ett löp som var så efterlängtat redan är slut..

Ha en fortsatt fin dag trots iskall blåst.

Eva o Maali

16/2-2011

Tiden står nästan stilla känns det som, det är väl så här det känns när man skall vänta på sin första valp kull.

Maali mår bra, Hon är konstant hungrig och sover mycket för att vara henne, tex varje morgon när förste man vaknar så skall hon ut för morgon kiss och kolla vad som hänt ute under natten, men i dag på morgonen var hon inte alls intresserad av det, bara pustade och stönade. Tror inte det hänt förr. Hon tittar mest på när de andra två leker. Följer mig överallt och ligger vid vår sovrums dörr på nätterna.

Ha en fin dag Kram Maali och Eva

13/2-2011

Ja då var det fixat lite här och där,  har handlat in en kalender för det sa mina goda vänner att jag måste ha en, sedan har jag letat fram min valpnings bok och börjat lusläsa den. Till sken är väl att allt som står i den inte stämmer eller håller i verkligheten. man får han plocka lite här och där. 

Annars så mår Maali bra älskar att vara ute i snön och tugga på sina ben och bara njuta. Nu är det bara vänta som gäller både för mig och er.

Kram Maali o Eva

12/2-2011

Oj oj oj var skall jag börja?

Ok jag börjar från början, på måndagen kl 16 var det klart för av resa till Frankrike. Så mycket det var som skulle klaffa med denna resan framför allt att Maali och Eliott skulle tycka om varandra och att det inte skulle bli en massa tråkiga ljud eller ovilja från någon av deras sida. Så sakta men säkert började vi vår resa nedåt södra Europa.Ner till Malmö och genom hela Danmark och vidare ner genom Tyskland, en sak konstaterade vi snabbt det var att den “på annonserade” stormen verkligen gjorde sitt över de tre broarna, senare under natten stängdes Öresundsbron och färjorna ner till Tyskland ställdes in. På alla broarna varnade de för starka kastvindar och mitt uppe på lilla bält hade en kastvind fått ett lastbils släp i sitt grepp och vikt det in i ytter räcket så det var fultt med räddnings fordon på bron. Nåja resan ner fortsatte en annan sak som vi också fick erfara var de dåliga vägarna genom Tyskland. Thomas sa att “lapplisa” hade haft fullt upp. Nåja resan tog nästa 1 dygn med alla stopp och en längre sov pause. Väl framme i Guebwiller nere i Frankrike så fick vi leta upp vårt hotell var jätte nöjd med det.

Hotel Du Lac

Utsikt från vårt hotell fönster, Alperna med vinodlingarna växande utmed.

Hotellets “vakthund”

Thomas smakar på “Thai mat”

I varje by fanns det en sådan fin symbol, t.o.m uppe bland vindruvs odlingarna.

 Efter att ha in handlat lite mat ringde jag upp Cathy på Ashburys berättade att vi var framkomna. Å vad bra sa hon och ville att vi skulle dyka upp på kvällen hemma hos de så att Maali och Eliott kunde få träffas innan det var dags för parning. Eftersom vi inte hittade till deras by Watterwiller kom Gerard och hämtade oss vid hotellet. Vägen till deras by gick bla genom stora vingårdar med underbar natur och Alperna som bakgrund.

På väg till Ashburys kennel

Väl där fick vi efterlängtat kaffe och medans Thomas tog med Maali ner till Eliott för närmare bekantskap passade jag och Cathy på att fylla i alla papper.

Eftersom vi är helt gröna på detta så berättade vi för de det direkt och den hjälp som vi fick under resten av vecka var oersättlig.  Ett sådant angagemang från dessa två personer är guld värt. den kunskap de gav oss vi parningen kommer vi bära med oss. Och vi är så tacksamma för hur de behandlade Maali denna veckan precis som om hon vore en prinsessa. Så lugnt allt gick helt i hundarna egen takt absolut ingen stress eller dyl.

Och Eliott då???

Vilken underbar hane…. Så glad och fylld med liv, en vit isbjörn med massor av päls.Och med massor av massa.En riktig gentleman mot Maali.. Uppvacktade henne till 100%.

Nå vi fick till 2 kärleks möten så det var vi nöjda med. Så på fredag morgon packade vi in i bilen och började vår resa hemåt med en styck trött och nöjd Madam…

Så nu är det bara att vänta…

Som de säger i Frankrike Au Revoir.. 

7/2-2011

Ja då var det måndag och dag 10 i Maalis löp. Har varit hos vetten i dag på morgonen och fått prov svaret på urin odlingen och den var helt OK 🙂 Sedan tog vi också ett nytt “Progg prov” på henne och fint som det var så skickade labbet där jag lämnade in blodet ett sms och berättade att hon nu låg på 9,7 så hon är på G uppåt. Hon har också börjat ställa upp sig för de andra men de är inte så intresserade av henne, utan leka vill de hellre.

Ja så i eftermiddag bär det iväg, skall bli skönt att det äntligen händer denna resan. Jag är realist ang. parningen och visst kommer jag bli jätte ledsen om det inte går. Men jag måste tänka possitivt och göra det bästa av det.

Ha det så bra till vi höres igen.

Au Revoir Eva o Maali

4/2-2011

Ja då var det dags att skriva lite här igen..

I tisdags var jag och trimmade till Maali för sin resa hon måste ju vara fin.

I dag var vi på veternär besök för det första provet och lite annat smått och gott. Det blev en full vaccination med bla rabies, och tog även ett urin prov för att kolla upp om det fanns bakterier i urinen som behövdes behandlas. Odling på det. Sedan var det, det berömda “progg-provet” vi tog det till labb i Halmstad direkt på det sättet fick vi svar efter 3 timmar, hon låg på 3,7 i värde så ännu är det godan ro. 

Idag har jag bokat hotell så att vi är i Frankrike i god tid. 5 nätter tog vi försäkerhets skull. Ett fint litet hotell som Maali självklart får vara med. Det ligger i Guebwiller. En liten by i närheten av Kennel Ashbury.

Då låter vi helgen passera och önskar er alla en fin helg.

2/2-2011

Denna sidan har jag tänkt att använda som min dagbok fram tills det förhoppningsvis fötts valpar hos pärlorna.

Ja det har varit och kommer att bli en lång resa tills de ev. valparna är födda. men som sagt man måste börja någonstans. Valet av hane till maali och vår första kull var en dröm som blev sann när jag via telefon pratade med Cathy nere på Ashburys och hon sa att vi var välkomna när det var dags för Maali att börja löpa. Till min glädje så fick jag även träffa Cathy och Eliott i Herning i somras och vilken vit isbjörn med massa päls, och när Cathy gick lös med honom bland alla dessa hundar och bara följde henne då smalt mitt hjärta. Då kände jag att valet av hane var rätt.

Så då var det dags för mig att förbereda så mycket som möjligt för vår resa söder ut. vilka lagar och regler var det som gällde i Frankrike men även på väg ner genom Tyskland? Vad skulle vi tänka på med bilen? vad måste införskaffas? Listan blev lååång.. Detta till bilen bla.

Reflex västar till lika många som åker i bilen.

Extra lampor till bilen (böter om man har ett söndrigt ljuse)

Extra däck, spolarvätska och motor olja, samt däck lagning på flaska.

Grönt kort till försäkringen på bilen.

Maalis vaccinationer m.m. skulle också gås igenom. Hon skulle vaccineras med de vanliga vaccinationerna plus rabiesen (rabisin det ville de ha i Frankrike) sedan rekomenderar Jordbruksverket att man vaccinerar även mot en lever sjukdom så då gjordes även det i farten. ny ögonlysning stod också på dagordningen. Den gjordes hos Eva som tyckte hon hade så vackra ögon.  Förutom allt detta skulle det köpas in speciellt avmasknings medel som skall ges av veterinär i Frankrike innan hem resan.

En del papper skall också med bland annat parnings avtalen på engelska som jag skrev ut från den engelska versionen på SKK.

Ett par andra saker som också skulle fixas var växling av pengar till Euro och Danska pengar till bla. bro avgifterna.

Sedan var det bara att vänta på löp, vi väntade och väntade och väntade.. De andra två löpte som de skulle i slutet på oktober men inte Maali, Så då passade vi på att gå ett par prov öppenklass Viltspår. Sedan kom snön.

Men så i lördags den 29e ringde husse upp mig på jobbet och berättade att nu hade hon äntligen börjat löpa. Ringde dottern en extra gång innan jag kom hem för att kolla så hon fortfarande löpte 🙂

Sedan rullar det på..