Välj en sida

U-Kullens Dräktighets dagbok.

Dräktighetsdagboken kommer uppdateras 1 gång/v till vi vet säkert att Signe är dräktig.

Excellentgold New Modern Design

Ja ibland blir det inte som man tänkt sig men förhoppningsvis blir det ännu bättre. Vi har parat vår svart/vita prinsessa Signe

Signe brukar bara löpa en gång om året så att hon kom i löp 3 månader tidigare än vi räknat med gjorde oss väldigt förvånade och villrådiga om vi skulle para henne nu eller vänt på nästa löp som kanske skulle bli i slutet på 2021.

Så det blev på detta löpet det som gör det extra spännande är att detta är första gången som vi på alla år som uppfödare parar en tik 4 gånger (man får ha 5 kullar på en tik) men Signe är en av de mest fantastiska mammor man kan ha i sin kennel.

2020-09-19

Dräktighetsdag 17 av 63

Vecka 3 är Signe inne i nu.

Mellan dag 15 och 21

Zygoterna fördelar sig jämnt mellan livmoderhornen och fäster vid livmoderväggen (implantationen) nitton till tjugo dagar efter befruktningen. Livmodern är lindringt förstorad och fosterblåserna är tydligt åtskilda från varandra. Embryot som ännu bara består av ett antal celler är cirka 5mm långt. Vid palpation av livmodern är fostrerblåsorna runda och ungefär 12-15mm stora.

Tänk vad dagarna bara rusar iväg redan inne i vecka 3

Och vi börjar närma oss slutet på september och oktober är i antågande. Och då får man äntligen börja förbereda inför julen. Det är blandat väder kallt med -3 grader och skrapa rutorna på morgonen och sedan på eftermiddagen går man omkring i tunn tröja och bomulls byxor ute i trädgården och fixar bland blommorna. Men nu har alla sommar blommorna, tomaterna och gurkorna fryst sönder.

Signe ja hon mår bra, sur på sin jobbiga dotter och så stjäl hon på bordet så fort hon får en chans även om vi sitter vid bordet. Lilla Busan.

====================================

2020-09-09 Tjugonde dagen i löpet.

Dräktighetsdag 7 av 63

Då har Signe gått sin första dräktighets vecka av 9.

Och i morgon är hennes sista löp dag skönt att det är över för denna gången. Så nu börjar det bli vardag igen efter denna löp perioden.

Mellan dag 8 och 14

Zogoterna passerar långsamt genom äggledarna och når livmodern tolv till sexton dagar efter befruktning.

====================================

2020-09-03 Fjortonde dagen i löpet

Dräktighetsdag 1 av 63

I går var vi i Trelleborg på love date med Signe igen.

Denna gången var det med en annan snygging som jag träffade för första gången då Signe var bara valp en lugn och genomsnäll trygg kille. Han är Blue Roun men lämnar Svart/vita valpar i nästan alla av sina kullar trots att mamma kan vara Blue Roun.

Detta kommer hända under den första veckan

Mellan dag 1 och 7

Äggen (zygoterna) genom går en intensiv celldelning i äggledarna under de första dagarna efter befruktning

Allt gott till er alla

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Det blev en super parning och de satt ihop inom 1 min det sa bara smack ha ha.. vi han knappt med de bara satt ihop. Så nu hoppas vi på att det skall komma ett fint gäng små om 9 veckor.

Mer info kommer om ett tag.

2020-09-01 Tolfte dagen i löpet

I dag var vi iväg på love date med Signe.

Och trots att Signe verkligen bjöd ut sig och uppförde sig 110% exemplariskt så var inte hane intresserad av att para henne.

Någon gång när man har varit på love trip så har hanen varit för oerfaren men ändå verkligen försökt men det har ändå inte blivit som vi drömt om. Då har man fått ta till plan B.

I detta fallet hade vi ingen plan B då detta var en kombination som vi såååå göra önskade oss både färg mässigt och avel linje mässigt.

Så vad som kommer hända nu framöver i det dygnet jag har på mig att hitta något riktigt bra blir en riktig utmaning. Jag vill ju ha en kombination som jag känner för och tror på men som även passar färg etniskt alltså en klartecknad eller en Roun färgad.

Så inte nog med färgerna så ska den vara meriterad, ögonlyst och röntgad är ju en självklarhet. Ja och såklart linjemässigt rätt.

Bara leta vidare så kräsen som jag är.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020-08-31 Elfte dagen i löpet

I morse var jag i Våxtorp och lämnade en av mina Golden tikar för att ta bort några knutor. Ängla är snart 10 år så det är inget ovanligt.

När jag ändå var då så passade jag på att ta en progresteron prov på henne och döm av min förvåning låg hon på 23,4 nmol/l så i morgon blir det parning och jag hoppas på att allt går bra.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020-08-23 Tredje dagen i löpet

Ytterligare 3 dagar har gått och snart denna helgen med.

Just nu innan innan tiken är parad händer det inte så mycket det är bara att vänta tills det är parnings dags.

Annars så löper ju en av Golden tikarna här just nu så de uppvaktar varandra. Ännu är det på den lugna nivån då ingen av de är på väg in i höglöpet ännu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2020-08-20 Första dagen i löpet

Ja i dag började då vår lilla svart/vita pärla att löpa. Vi hade ju efter hennes sista löp planerat en ny cocker kull först till vintern eller tidiga våren. Men se det vill inte Signe denna gången utan det skulle bli tidigare.

Så vi hoppas verkligen på en höst valpar istället som vi kan gossa med.

Men en dag i taget. Först skall det bokas tid till progresteron prov, och då jag vet att hon paras sent i sitt löp den sista gången så är det ännu ingen brådska.

Tror progresteron provet blir lagom att ta i början av nästa månad.

Men han hunds ägaren är meddelad att hon börjat löpa.