Välj en sida

X-kullens dräktighetsdagbok (X)

2021.04.16 (9:e dagen i löpet)

I dag var vi iväg och tog progresteron prov på Alice, valde att ta det redan i dag på dygn 9 pga att det ju är helg nu och dygn 12 på måndag så då hade det blivit ganska så kort om tid om det skulle bli parning på dygn 12-15 som är ganska vanligt.

Och så ringde telefonen och veterinär kliniken undrade om vi kunde komma på förmiddagen istället för eftermiddagen. Var lite osäker först eftersom det var så tidigt i löpet oavsett men sen så fick jag ihop det och Angela kom med Alice tidigare.

Så vi körde ut till veterinär Karin i Våxtorp och tog ett blodprov tänkte att det är tidigt ännu för enligt Angela blöder hon en hel del fortfarande. Så vi satte oss och vänta utanför till provsvaret var klart.

Så kom Karin ut o skrattade, ja ha 22 nmol/l. Ägglossning för damen. Så då blir det parning i helgen men vilken dag??

Sagt o gjort tog kontakt med hanens ägare och efter mycket dividerande så blev det bestämt på lördag eftermiddag åker vi på lovetripp norr över. Skall bli så spännande och roligt.

Så på återseende i morgon kväll

2021.04.08 (Första dagen i löpet)

Ja då har även vår lilla Alice börjat löpa. Alice bor hos matte Angela och Ella från vår 2a kull.

Blodfläckarna som avslöjade Alice löp.

Alice är en tik vi köpte in som 8 veckors valp men som är efter vår uppfödning och före detta foder tik Nellie, Maalis dotter i hennes sista kull.