Välj en sida

Alexandra på Golden Go 2008

Alexandra på Golden Go 2008

Alexandra är en pigg och glad tjej (för det mesta).

Hon är född 1995 i oktober.

Alexandra började visa hund för första gången när vi var på inoff. utställning i Ljungby med min systers Cavalier Collin. Då var hon 9,5 år gammal och det gick som det gick. oplacerade.

Sedan var det uppehåll till för nästan exakt för 2 år sedan. Då var det dags för henne att visa vår Pärla för första gången.Det var uppe på June hundklubb i Jönköping. Barn med hund de vann klassen vilken debut.

Till stor hjälp hade hon Peter Runesson och hans golden tik Lisa det var tack vare honom som det började kan man väl säga.Alex visade så ofta det fanns möljlighet att tävla i Barn med hund.

Hon har tävlat på GRK (Golden klubben) ett antal gånger och vunnit samtliga.

Första “riktiga” officiella utställningen Alexandra ställde hund på var på MY DOG 2008, då ställde hon en tik som kallas Melissa. Det är Daniel och Maria som äger henne.

Tyvärr blev det inget rött band, men Alex fick blodad tand efter det. Så i April 2008 så gick Alexandra på junior handling i Hässleholm på NSKK. Där fick hon lära sig massor av knep.

Charmally Moonpearl 1år och Alexandra på juniorhandligs läger 2008

Charmally Moonpearl 1år och Alexandra på juniorhandligs läger 2008

Så fortsatte det resten av sommaren, flera olika utställningar var vi på.

I augusti bar det iväg till Ronneby och SKK.

Ni kan själva förstå denna glädje.

Sedan har det fortsatt, Alexandra har hjälpt flera av våra vänner och valpköpare, bl.a. Zaga Amys dotter som ägs av Lonni Lydig

  

Nu för tiden så ställer hon mest sin egen lilla dam Maali.

Alexandra och SE U(u)CH, SE VCH Pebishar's Feel My Love.

Alexandra och SE U(u)CH, SE VCH Pebishar’s Feel My Love.

På henne har hon tagit sina 3 cert och 2 CACIB, 1 -R-Cacib Sverige, i Danmark 3 CK och 1 R-Cert och 1 R-Cacib och 2 ck i Norge, men även officiella HP.

Maali har också visat att blodspår är något som hon gillar och hon tog sitt anlags prov precis innan hon fyllde 2 år och strax innan hon tog sitt utställnings championat. Efter sin första valpkull tog hon sitt sista första pris i öppenkass viltspår varav 2 av 3 prov var fullpottade med 42p samt det ena med HP och blev Svenska viltspårs champion med Alexandra i linan. Hon har nu gått 3 kullar. 

En annan tik som hon ställer är vår “Amy Diamond” som vi kallar henne, men heter Golden Niro’s Amazing Grace.

amyutst1

Denna lilla dam har utvecklats till lite mer än vi trodde, det har visat sig att Amy är en riktig stjärna på både det ena och det andra bl.a. Lydnad och utställning. 

Amy tog sitt utställnings championat på 3 starter i öppenklass. 

  
Hon har även precis som Maali visat sig väl i utställnings ringen speciellt på Världs utställningen 2010 i Herning Danmark. Där hon precis som Maali blev placerad i sina respektive klasser.

Amy har haft 2 kullar valpar som verkligen visat framfötter i olika sammanhang.